banner

Onrust omwille van Maritieme Campus Antwerpen

5 augustus 2020

Vorig jaar is de voormalige BP-site (Castrol voor onze heel oud-gedienden) opgekocht door Reslea, de vastgoedpoot van CMB, de Compagnie Maritime Belge. Uiteraard een enorm grote speler. Voor degenen die daar interesse in hebben, zie bijvoorbeeld CMB en Familie Saverys.

Wij kunnen niet tegenhouden, dat op deze locatie een nieuwe bedrijvigheid komt. Alleen … deze zou wel enigszins verenigbaar moeten zijn met het natuurgebied dat deze Reslea/CMB site voor 80% zal insluiten. Sinds kort hebben wij enigszins zicht op hetgeen Reslea/CMB daar wil neerpoten. DIT IS ABSOLUUT NIET VERENIGBAAR MET DE NABIJHEID VAN EEN NATUURGEBIED!

Hierbij vindt u een impressie van wat het op termijn zou worden. Op termijn want dit zou in twee fasen gerealiseerd worden, waarbij Reslea/CMB hoopt volgend jaar al met de eerste fase te kunnen beginnen. Ze doen dat in twee fasen omdat het geheel niet verenigbaar is met de huidige bestemmingsvoorschriften van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (of hun eerste deel daarmede verenigbaar is, lijkt ons ook al heel twijfelachtig). Ze willen namelijk hun hoofdzetel op de De Gerlachekaai overbrengen naar deze voormalige BP-site, maar volgens het GRUP mag op deze locatie, zoals overal op Blue Gate maar in beperkte mate kantoorruimte gerealiseerd worden. Het is duidelijk dat CMB beoogt om op termijn het Ruimtelijk Uitvoeringsplan te laten aanpassen door politici die hun genegen zijn.

Zovele jaren na 'Polderstad' en de Groep I moeten we dus terug op de barricaden gaan staan om dit voor de Hobokense Polder nefast plan een halt toe te roepen! Als eerste aanzet daartoe verspreiden we vandaag deze persnota.

Jouw mening? Geef ze, klik op onderstaand kaartje