banner

Julien Moens

Julien tijdens de viering 30 jaar WHOP - Natuurpunt
Hobokense Polder op 18 oktober 2008

Op 19 maart 2016 moesten we afscheid nemen van Julien Moens net voor zijn 91e verjaardag.

Vooral de oudere "Whoppers" zullen zich Julien nog goed herinneren als de gedreven natuurgids met steeds een grote lach op zijn gezicht.

Zijn kennis over paddenstoelen was enorm. Maar ook kruiden (wilde en keukenkruiden) boeiden hem. Op hoge leeftijd was hij nog paraat in de Hobokense Polder om een belangrijke inbreng te doen tijdens een grote vlinderdag, bij de sprookjesdag, ...

Op zijn 80ste verjaardag eerden we Julien met de aanplant van een boom in ons natuurgebied, een evenement waar hij natuurlijk bij aanwezig was.
En in 2008 was hij met zijn lieve vriendin Hilde aanwezig  op ons groot feest ter gelegenheid van 30 jaar natuurwerking en konden we hem nog een mooi herinneringsgeschenk aanbieden.

De laatste jaren woonde Julien in een serviceflat in Wilrijk. We zagen hem wat minder, maar als we hem tegenkwamen, was er toch altijd wel tijd en ruimte voor een gezellig babbeltje.

We waren met verschillende mensen aanwezig op de afscheidsplechtigheid in de St-Bavokerk in Wilrijk. Het laatste eerbetoon dat we Julien konden geven.

Bedankt, Julien, voor al wat je voor de natuur en voor de Hobokense Polder betekend hebt.

Overlijdensbericht