banner

Emile Brem

In ons vorig Polder.blad van oktober 2015 promootten we nog de CD HOOP van Emile Brem en zijn Dreamcatchers. We vermoedden niet dat hij amper 1 maand later - op 21 oktober - afscheid moest nemen van zijn familie en van het leven dat hem zo lief was. Via deze weg betuigen we aan zijn echtgenote Jeannine Nielandt, zijn dochter Chantal en schoonzoon, zijn kleindochter Natasha en zijn verdere familie ons diepste medeleven.

Tijdens de innige afscheidsplechtigheid lazen we vanuit Natuurpunt Hobokense Polder onderstaande tekst voor:

Emile tijdens de inhuldiging van de Aciérie
13 september 2015

Met verbijstering vernamen we het veel te vroege overlijden van Emile.

Wij, Natuurpunters van Hobokense Polder, weten nog goed het moment dat Jeannine ons zwaar aangedaan vertelde dat haar Emile kanker had. Een gevecht met hoogtes en laagtes werd moedig door Emile aangevat. Maar jammer genoeg moest hij vorige week de ongelijke strijd met het monster "kanker" opgeven.

Voor ons was Emile de man van onze trouwe natuurgids Jeannine. We leerden hem kennen als de aimabele man met een enorme passie voor zijn geliefkoosde muziek. We zagen hem niet zoveel in de Polder (dat is Jeannine haar territorium). Zijn paarden waren immers ook zijn troetelkindjes die dagelijks zijn zorg nodig hadden. Maar met grotere activiteiten zoals de Indianendag in 2005, de Vlinderdag in 2006, de grote ledenwerfhappening in 2014 was Emile present met zijn Indiaanse fluit.

Half september konden we tijdens de Open Monumentendag in de Hobokense Polder nog genieten van de prachtige en indringende muziek van Emile en zijn Dreamcatchers. Velen onder ons hebben van hem op het einde van de dag een dankbare knuffel gekregen. We wisten niet dat dit een afscheidsknuffel was. Emile was 's avonds bekaf, maar o zo dankbaar.

We zijn blij dat we hem en zijn groep The Dreamcatchers nog een mooi artikel hebben kunnen geven in ons Polder.blad en mee hun schitterende CD HOOP hebben kunnen promoten. Hij was er dankbaar voor. We kennen allemaal de song van Will Tura: Hoop doet leven. Nu weten we dat Emile in zijn muziek met dezelfde naam Hoop steeds zal verderleven bij allen die hem kenden.

Jeannine, neem je tijd om je zware verlies een plaats te geven. We hopen dat je vanuit Keerbergen nog vaak de weg kan vinden naar je heimat, de Hobokense Polder. Veel Natuurpunters kennen de molensteen in de Kalmthoutse heide: Met de natuur als gids kan je nooit verdwalen. Moge dit voor jou een leidraad zijn.

Emile, vang nu je eigen dromen en moge jouw prachtige en rustgevende muziek je begeleiden op je reis naar de eeuwige jachtvelden


The Dreamcatchers, 13 september 2015