banner

Hobokens Wild

In 2018 laten we ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van onze vereniging en natuurgebied de Hobokense Polder ons eigen bier brouwen: 'Hobokens Wild'. Straf, wild bier met biologische kruiden in 3 biertypes: fris blond, sterk amber en kruidige tripel.

We voorzien verschillende formules: per 6 of per 12, per type of een mix van de drie biersoorten, ... Zie voor het aanbod op onze webwinkel.

We organiseerden een heuse ontwerpwedstrijd voor ons bieretiket, welke gewonnen werd door Jasper Van Gestel.

Blond

Blond

Alcohol 6,5%

Neus: floraal en kruidig

Smaak: florale en moutige noten. De afdronk heeft toetsen van honing en malt en is een beetje droog met een florale scherpte.

Met biologische kruiden o.a.: moerasspirea, duizendblad, engelwortel, jeneverbes en wilde gagel.

Etiket: roerdomp

Ga naar onze webwinkel.

Amber

Amber

Alcohol 9,2%

Neus: fruitig

Smaak: Stevige bitterheid gemaskeerd door een zoete toets. Caramelachtige afdronk met een vleugje honing en banaan.

Voor Hobokens Wild amber worden dezelfde kruiden gebruikt als voor Blond, hetzij in andere verhouding en extra honing en gebrande mout voor de kleur en volle smaak.

Etiket: vos

Ga naar onze webwinkel.

Tripel

Tripel

Alcohol 8,0%

Neus: exotisch

Smaak: Tripel die complex kruidig in de mond ligt met duidelijke mout toetsen gevolgd door een warm kruidige afdronk waarvan bovenliggende smaken zoals anijs, citrus, curaƧao (gedroogde citrusschil), koriander en zoethout de bovenhand hebben.

Etiket: galloway

Ga naar onze webwinkel.

Troebel?

Hobokens Wild is 'wild' bier, ongeklaard en ongefilterd, de hergisting gebeurt in het fles. Dit maakt het een beetje troebel, maar heeft geen enkel effect op de voortreffelijke smaak.

Serveertip: wil je het iets minder troebel: flesjes rechtop bewaren en koelen, traag uitschenken en eventueel de onderste bezinksel laag (1cm) in de fles laten.

l