banner

2e Zomerhappening in de Hobokense Polder

zondag 8 september 2024 ... Groot feest!

In het kader van de Antwerpse ledenwerfcampagne plannen we een grote ZOMERHAPPENING in de Hobokense Polder. Een geslaagde zomerhappening in september 2023 doet ons besluiten dit zomerfeest ook in 2024 te herhalen.

We bieden je weer een fijn en gevarieerd aanbod:
Wie het wenst, kan tussen 12 u en 13.30 u komen picknicken op ons feestterrein. Wel zelf je picknick meebrengen (milieuvriendelijk verpakt).
Je kan bij ons drank aanschaffen: koffie, thee, bier, wijn, sappen, water, bio limonade en bio cola.
We voorzien tenten (om je te beschermen tegen felle zon of regen), tafels en stoelen, maar uiteraard mag je een dekentje meebrengen en een gezellige picknick op het gras nuttigen.
Je dorst kan je laven in ons altijd gezellig Natuurcafé en tussen 15 u en 16.30 u komt er een heuse ijswagen langs met de heerlijkste ijsjes.

Ons feestterrein kan je bereiken via de Scheldelei - inkom tegenover de Polderstadvijver - Hoboken.
Heel welkom tussen 12 u en 18 u

Info bij Ria Thys, 0476 33 79 36

Geleide natuurwandelingen

Je kan met onze gidsen op stap in de Hobokense Polder.

De themawandelingen zijn gratis, maar INSCHRIJVEN is nodig!
De wandelingen duren 1 à 1,5 uur.

 • 13.30 u tot 15 u: Verkenningstocht in de Polder
  (gids: Danny Jonckheere)
 • 13.30 u tot 15 u: Bomenwandeling
  (gids: Stan Vandamme)
 • 15.30 tot 17u: Vlinder- en libellenwandeling
  (gids Wim Mertens)
 • 16 u tot 17 u: Poëziewandeling
  (gids: Ria Thys)

Inschrijven via dit formulier.

Flirten in ‘t groen

Comedy door Joeri Cortens

Je kan ook genieten van een schitterende comedyvoorstelling Flirten in 't groen door Joeri Cortens.
Voor deze voorstellingen die 1 u duren in verduisterde tent, dient eveneens ingeschreven via het inschrijvingsformulier en een deelnamebedrag van 10 euro betaald te worden.
Je kan kiezen uit de voorstelling van 14 u of die van 16 u.


Wie wil weten waar Casanova de mosterd haalde, kijkt best eens naar de dierenwereld. In onze tuinen en natuurgebieden vinden we immers voorbeelden van de meest uiteenlopende verleidingsstrategieën, die vaak verrassend herkenbaar zijn.

Voldoende inspiratie dus voor een heerlijke comedyvoostelling door Joeri Cortens, waarin natuureducatie flirt met comedy.
Joeri is educatief medewerker bij Natuurpunt Natuuracademie. Hij geeft jaarlijks bijna 200 lezingen, cursussen en voorstellingen over uiteenlopende natuurthema’s (o.a. wilde bijen, natuurlijke tuinen, ecologie, dierengedrag, …). Daarnaast is hij ook regelmatig te horen of te zien op radio en tv.

Voor onze kinderen

En natuurlijk denken we ook aan de kinderen met enkele leuke doe-activiteiten.

Zo zullen de kinderen kunnen deelnemen aan een boeiend onderzoek naar waterdiertjes: wat leeft er allemaal in de grachten en poelen van de Hobokense Polder?

Onze Goudklompjes

Onze beheerploeg de Goudklompjes zal aanwezig zijn met hun beheermateriaal, o.a. tractor (altijd leuk voor de kinderen om er even op te zitten en tijd voor een foto!)

Deze dag kadert in de grote Antwerpse ledenwerfcampagne van Natuurpunt die ook deze zomer loopt.
We bussen in de loop van juli bij 3500 gezinnen in enkele wijken in Hoboken een huis-aan-huis-brief en hopen heel wat kandidaat-leden te mogen verwelkomen op de happening en als nieuw lid!