Petroleum Zuid

 Film The Big Ask

 

Gene brol op de Petrol.
Ludieke overhandiging petities aan de minister!

Woensdag 8 april 2009
Info: Frans Thys, 03/830 20 51

We hebben er verscheidene maanden hard aan gewerkt: een petitie die ons alternatief voorstel promoot. Met heel wat succes overigens: 11.664 handtekeningen werden aan de minister overhandigd. Toch niet niks voor een plaatselijke groepering! Een bewijs ook dat de maatschappelijke draagkracht voor ons alternatieve voorstel groot is.

Op een vrolijke manier wilden wij minister Van Mechelen overtuigen dat Natuurpunt, het Petrolfront en veel mensen brood zien in ons alternatief. We organiseerden dan ook een ludiek moment aan het kabinet van de minister.

Tijdens de bespreking op het kabinet hebben we weerom onderstreept dat de Hobokense Polder niet in de verdrukking mag komen. Zowel een ruime buffer tussen natuur en bedrijven als een optimale natuurverbinding met de Antwerpse ring is daarom noodzakelijk.
De woordvoerder van de minister en de afgevaardigden van Ruimtelijke Ordening wensen echter geen toezegging te doen, dat delen van ons alternatieve voorstel zullen gerealiseerd worden.
Samen met andere organisaties, waarvan JNM, de Groene Senioren en het FON mee actie gevoerd hebben aan het kabinet van de minister, overwegen we verdere initiatieven!

Diashow van onze Brusselse uitstap