Natuurpunt Hobokense Polder vzw          22 februari 2008

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Gidsen voor kinderen

 
Wanneer: woensdag 27 februari en zondag 9 maart
Cursusbegeleider: Stella Van Hofstraten (CVN)
Info: Ria Thys, 03/289 73 66
 
De tweedelige bijscholingscursus bestaat uit:

  • 1 theorieles op woensdag 27 februari van 19.30 u tot 22.30 u in Ontmoetingscentrum NOVA, Schijfstraat 105 - 2020 Antwerpen

  • 1 praktijkles op zondag 9 maart van 9.30 u tot 12.30 u in de Hobokense Polder. Afspraak aan station Hoboken Polder.

Inhoud lessen: 
Wil jij ook wel gidsen voor kinderen? Maar voel je je een beetje onzeker? Weet je niet goed of de inhoud van je gidsbeurt wel is aangepast aan de leeftijd van de kinderen? En hoe werk je met kleuters en jonge kinderen? Op deze vragen wil onze vorming een antwoord bieden.
Tijdens de eerste sessie verneem je, hoe kinderen van verschillende leeftijden (van kleuters tot en met het zesde leerjaar) kijken naar natuur en milieu. Je leert wat je met welke leeftijdsgroep kan doen in de natuur en waarmee je rekening dient te houden. 
Na de eerste sessie wordt de deelnemers gevraagd om in een klein groepje een stopplaats in de Hobokense Polder uit te werken voor een zelfgekozen leeftijdsgroep. Tijdens de tweede sessie komt elk groepje aan bod om hun stopplaats voor te stellen. Hierbij krijg je tips en feedback van de lesgeefster. 
Er is ook een cursustekst (25 blz.) voorzien.
 
We hopen dus dat u inschrijft voor deze cursus en dat u de opgedane kennis mogelijk in de Hobokense Polder kan toepassen. Inschrijven voor 15 februari bij de cursusverantwoordelijke is noodzakelijk. Je inschrijving is definitief na storting van het deelnamebedrag van 6 euro voor Natuurpuntleden en 9 euro voor niet-leden met als mededeling "Gidsen voor kinderen" en je telefoonnummer op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder.
 
Meer info
   

Paddenraapactie 2008: Hulp is welkom !
 
Volgende week wordt het waarschijnlijk warm en vochtig genoeg voor onze padden. Dan verwachten we massale trek na de kleine winterprik. Wil je ons helpen, klik dan hier.
 
Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • za 8 maart: Saefthinge en kerncentrale Doel: de inschrijvingen voor het namiddagbezoek aan Doel zijn afgesloten, maar voor de voormiddagwandeling op de dijk in Saefthinge kan nog ingeschreven worden.

  • zo 9 maart: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • we 15/16 maart: Watervogeltelling

  • zo 16 maart: Lentewandeling in de Hobokense Polder

  • wo 19 maart: Open bestuursvergadering

  • ma 24 maart: Paasmaandaguitstap naar Honegem en Raspaillebos (inschrijven)
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.