Natuurpunt Hobokense Polder vzw    22 februari 2009

In deze flits:
  • Samen dakisolatie kopen
  • Educatieve boottocht
  • Lentewandeling in de Hobokense Polder
  • Komende activiteiten
Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Voor Antwerpenaars: Samen dakisolatie kopen

Isoleren van uw dak, grondig en op de juiste manier is dé ingreep die de meeste energiebesparing oplevert. De stad Antwerpen wil haar inwoners daarom helpen in groep isolatiemateriaal te kopen of te laten plaatsen. Door met een grote hoeveelheid te bestellen, kan een korting tot 30% bedongen worden bij handelaar of aannemer.

Voor deze actie werkt de stad samen met VIBE, Tandem en Natuurpunt. Wenst u meer informatie? Kom dan naar de infoavond op donderdag 5 maart om 19u30 in het ‘Ecohuis’, Turnhoutsebaan 139, Borgerhout. U verneemt er hoe die samenaankoop verloopt, hoe het materiaal juist moet aangebracht worden en welke subsidies er bestaan voor isolatiewerken.

De avond is gratis, maar inschrijven voor 5 maart is verplicht via duurzame.ontwikkeling@stad.antwerpen.be of via tel. 03/222.37.69 Later volgt ook nog een praktische workshop. Meer informatie is te lezen op de website van de stad.

Zondag 15 maart: Educatieve boottocht op de Schelde

Een samenwerking tussen Natuurpunt Hobokense Polder, Aartselaar en Rupelstreek!

Vandaag maken we een leerzame boottocht op de Schelde van Hoboken naar Temse en terug. Op aanschouwelijke wijze maken we kennis met alle aspecten van dit stuk van de Zeeschelde.

Aan dek van de Milieuboot observeren we het landschap in de omgeving en het leven op en rond het water. In het labo onderzoeken we een genomen waterstaal en enkele parameters. Hoe is het met de waterkwaliteit van de Schelde gesteld? Kunnen planten en dieren hier leven? In het ruim gaan we via opdrachten en met educatief materiaal, aquaria en een tentoonstelling verder op zoek naar antwoorden. Wat is natuurlijk evenwicht? Hoe staan planten en dieren in relatie met elkaar? Kan een rivier zichzelf zuiveren? Wie gebruikt het water? Wat zijn de oorzaken van watervervuiling in het algemeen en specifiek voor de Schelde?

Het schip waarmee we varen en de gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Het eigen afvalwater wordt aan boord gezuiverd.

Praktisch: Deze tocht duurt drie uur en is bedoeld voor volwassenen én kinderen vanaf 8 jaar.
Verplicht inschrijven door storting van 5 euro per volwassene en 2 euro voor jongeren tot 18 jaar op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling “Educatieve boottocht” + aantal volwassenen en aantal kinderen.
Afspraak: zondag 15 maart om 9.45 u aan het veer van Hoboken.
Meebrengen: verrekijker en eventueel een kleine snack. Op de boot zijn frisdranken, bier en warme dranken verkrijgbaar aan democratische prijzen.
Terug in Hoboken: om 13 u.

Info: Ria Thys, 03/289 73 66

Zondag 15 maart: Vroege lentewandeling in de Hobokense Polder

Met het begin van de lente starten we ook weer met de maandelijkse wandelingen in de Hobokense Polder. Tijd dus om te kijken naar de voorjaarsbloeiers, de bloei van wilgen en andere bomen, tijd ook om de eerste zangertjes te beluisteren die terug zijn van weggeweest en voornamelijk om te genieten van een fijne wandeling samen met mensen die van de natuur houden.

Praktisch:
Afspraak aan station Hoboken-Polder, einde Berkenrodelei om 9.30 u. Meebrengen: laarzen en verrekijker.
Einde omstreeks 12.30 u.
Gidsen: Wim Vandewiele en Michel Van Megroot
Info: Annie Vandeweyer-Van Zwieten,03/828 37 60

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor meer info, klik hier

  • We 14/15 maart: Watervogeltellingen
  • Za 14 maart: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Zo 15 maart: Educatieve boottocht op de Schelde
  • Zo 15 maart: Lentewandeling in de Hobokense Polder
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.