Natuurpunt Hobokense Polder vzw    16 februari 2009

In deze flits:
  • Zet je tanden in de natuur
  • Braakballen pluizen voor kinderen
  • Actie "Onze Polder wordt geen eiland!" een succes
  • Komende activiteiten
Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Vrijdag 20 februari: Zet je tanden in de natuur …

Tijdens deze luister-, proef- en doeactiviteit nemen we je mee door de Vlaamse natuur, op zoek naar vergeten smaken en de bijzonder rijke verscheidenheid die eraan verbonden is. Al proevend leren we hoe het de korenwolf verging, wat we ons bij een hennepvreter moeten voorstellen en welke dieren zich ophouden in onze oude hoogstamboomgaarden. Laat je op sleeptouw nemen bij een glas gagelbier of een lepeltje heidehoning en leg je mooiste smaakherinneringen nog eens op het puntje van je tong.

Iedereen die op zoek is naar een licht verteerbare, leerrijke en plezierige activiteit is van harte welkom. Geen tijd voor verbittering of verzuring; we houden het zoet en luchtig. Begin maar alvast te watertanden.

Praktisch: de luister- en proefavond gaat door in Zaal Nova, Schijfstraat 105 2020 Antwerpen-Kiel (zijstraat van Sint-Bernardsesteenweg
Aanvang: 19.30 u – Einde omstreeks 22.30 u
Verplicht inschrijven door de deelnameprijs te betalen: 3 euro per persoon (maximum 25 deelnemers) te storten op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling “Zet je tanden ..”
Je kan ook rechtstreeks reserveren en betalen in Zaal Nova, Schijfstraat 105.

Lesgever: Joeri Cortens van Natuurpunt Educatie
Info: Ria Thys, 03/289 73 66

Zaterdag 21 februari: Braakballen pluizen voor kids van 8 tot 12 jaar

Braakballen van uilen zijn misschien wel een beetje vies en ze ruiken niet zo lekker, maar ze zijn wel superinteressant. Dankzij die uilenballen kunnen we immers veel te weten komen over alle muizensoorten. Kerkuilen zijn echte muizenjagers en kieskeurig zijn ze al helemaal niet. Alle muizensoorten die in de wijde omgeving van een kerkuilenbroedplaats rondkruipen lopen het risico, om… juist, in zo’n braakbal terecht te komen. Niet helemaal natuurlijk, wel de haren, beentjes en schedeltjes. Bij het pluizen komen die schedeltjes te voorschijn, en dan wordt het pas spannend, want bij welke muizensoort hoort dat schedeltje?

Praktisch: Om dat te weten te komen, kom je naar de braakballennamiddag op zaterdag 21 februari in Zaal Nova, Schijfstraat 105 van 14 u tot 15.30 u.

Deelnameprijs: 1 euro (maximum 25 deelnemers) terplaatse te betalen.Verplicht inschrijven bij Ria Thys of in Zaal Nova, 03/259 04 20

Grote actiedag ‘Onze Polder wordt geen eiland!' was een succes

Graag willen we iedereen bedanken voor de enorme inzet en het betoonde entoesiasme waardoor de dag van vandaag tot een groot succes geworden is.

Bijna 500 enthousiaste medestanders waren aanwezig. 23 mensen werden ter plaatse lid.

2 TV stations schonken aandacht aan onze activiteit (VRT kort, ATV langer), radio 1 die er ook aandacht aan besteed heeft. Verschillende kranten publiceerden er vandaag over.
Meer dan 800 handtekeningen werden binnengebracht voor onze petitie, zodat we momenteel de kaap van 8.000 overschrijden. 10.000 moet dus haalbaar zijn, als we allemaal nog erg ons best doen. Heb je zelf de petitie nog niet getekend ? Dat kan nog steeds op www.hobokensepolder.be/petrozuid.php

Een bijzonder woord van dank verdienen zowel alle organisaties van het Petrolfront, in het bijzonder degenen die zich nu verdienstelijk gemaakt hebben met een activiteit, de muziekgroep 'Thy Quest' én de tientallen vrijwilligers die geholpen hebben met opbouwen, afbreken en het bemannen/bevrouwen van de verschillende stands.


Thy Quest

JNM

Verschillende fotografen stelden hun foto's ter beschikking, waarvoor dank:

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor meer info, klik hier

  • Wo 18 februari: Bestuursvergadering
  • We 14/15 maart: Watervogeltellingen
  • Za 14 maart: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Zo 15 maart: Educatieve boottocht op de Schelde
  • Zo 15 maart: Lentewandeling in de Hobokense Polder
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.