Natuurpunt Hobokense Polder vzw   3 december 2008

www.hobokensepolder.be

   


 

In deze flits:

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
Neem deel aan de Klimaatactiedag van zaterdag 6 december !


Zaterdag a.s. organiseert de 'KLIMAATCOALITIE' een actienamiddag in Brussel. 
Het voorbije jaar heeft vzw Natuurpunt Hobokense Polder heel wat initiatieven genomen rond de opwarming van het klimaat: de actie 'Energiek Hoboken', de succesvolle promotie van de 'Klimaatwijken' en de vertoning van de film Earth.
 
Wij wensen op dit ingeslagen pad voort te gaan en roepen dan ook iedereen op om zaterdag a.s. naar Brussel te gaan. Maak daarbij uiteraard gebruik van de trein. Met een weekendbiljet wordt voor 7 euro heen en weer gereisd naar Brussel (+65 aan 4 euro). Ter informatie geven we de uurregeling voor de heenreis:

  • OFWEL: Antwerpen Centraal 13u03, Brussel Zuid 13u45 (trein stopt niet in Berchem). Eindbestemming = Brussel Zuid.

  • OFWEL: Antwerpen Centraal 13u38, Berchem 13u44, Mechelen 13u57, Brussel Zuid 14u26. Eindbestemming = Charleroi.

Wijzelf gaan met de trein van 13u03. Wie niet graag alleen gaat kan met ons mee. Mail dan petrol@hobokensepolder.be 
 
Tijdens deze activiteit wensen wij ook de aandacht te vestigen op de problematiek van Petroleum Zuid. Daarvoor zoeken wij:

  1. Creatievelingen om een opvallende boodschap/eis te ontwerpen om zaterdag aan de reddingsboot te hangen? Dat kan zowel gaan over Petroleum Zuid als over een andere eis voor een rechtvaardig en daadkrachtig klimaatbeleid.

  2. Wie wil met ons in Brussel handtekeningen verzamelen voor de petitie van Petroleum Zuid?

Interesse voor één van beiden, mail ook dan petrol@hobokensepolder.be
 
Voor meer info over de eisen van het platform: www.klimaatcoalitie.be
 

Woensdag 10 december: Hoboken feest !

 
Die woensdagavond staan we, samen met andere verenigingen, vanaf 19 uur met een standje op de Hobokense Kioskplaats. Er is animatie voorzien. Kom even langs. Onze stand heeft interessante kerstgeschenken. Tegelijkertijd kan je ook papieren exemplaren meenemen van onze petitie (en/of zelf tekenen als je dat nog niet gedaan hebt).
 

Op weg naar 5.000 handtekeningen
 
 
 
Momenteel staat de teller van de handtekeningen voor ons alternatief plan van Petroleum Zuid op 2.340 stuks. Niet slecht maar er kunnen en moeten er zeker nog vele bij.
 
Hou er rekening mee dat de meeste mensen gemakkelijker ondertekenen 'op papier' dan online. Download daarom een formulier via de website of vraag het aan via petrol@hobokensepolder.be.
 
Maak er werk van om al uw kennissen te laten ondertekenen! Als ieder van ons één blad handtekeningen inlevert, komen we heel ver.

Ons voorstel: 
 

Ideaal nieuwjaarsgeschenk: Natuur.kalender !
 
Traditiegetrouw vind je 13 schitterende foto’s, waarin bekende natuurfotografen het Vlaams natuurschoon op een prachtige manier presenteren.
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem, er is één ophanggaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm.
 
De verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro. Hiermee steunt u het natuurbehoud in onze regio. 
Te bestellen door betaling van het juiste bedrag op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met vermelding “natuurkalender”. Gratis levering binnen postnummers 2660 en 2020.
Info bij:  Luk Smets: 03 289 73 66
 

Komende activiteiten

 

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website
 

  • Za 13 december: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • We 13/14 december: Watervogeltellingen
  • Za 13 december: Dia-avond: Marokko en afdelingsweekenden Westhoek en Lac du Der
  • Wo 17 december: Open bestuursvergadering
   
 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.