Natuurpunt Hobokense Polder vzw         8 september 2008

www.hobokensepolder.be

   

In deze flits:

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Ons groot feestweekend nadert ů !

 
... Maar in ons natuurgebied de Hobokense Polder is nog heel veel voorbereidend werk. De Goudklompjes verrichten deze weken weer enorm veel werk. Zonder hen zou de Polder niet zijn wat hij nu is: een NATUURPAREL !
 
Maar er valt nog zoveel te doen. Vandaar een extra oproep om deel te nemen aan het maandelijkse natuurbeheer. Nu zaterdag 13 september van 9 tot 13 u is er voor iedereen wel een taak weggelegd.
 
Bel of mail even naar Danny (
03/828 64 03) dat je aanwezig kan zijn. Met jouw hulp kunnen we allen trots zijn op onze Polder tijdens het feestweekend van 18 en 19 oktober!.
 

 

Zondag 14 september: Op verkenning in het park Sorghvliedt en het groengebied rond Fort 8

 
Wie het nog niet weet: in Hoboken kennen we verschillende groene stukken natuur. Buiten de Hobokense Polder is er nog het park Sorghvliedt, het klein park, het Gravenhof en natuurlijk het Fort 8. We gaan twee van deze parels verkennen. Ook voor ons is het een beetje ongewoon om hier een wandeling te maken. Maar ook hier zullen we van mooie natuurwaarnemingen kunnen genieten.
 
Praktisch: afspraak om 14.00 u op de Kioskplaats in Hoboken. 
Einde voorzien om 17.00 u. 
Meebrengen: gewone wandelschoenen en eventueel een verrekijker. 
De wandeling is gratis.
Gids en info: Danny Jonckheere, 03/828 64 03
 

zaterdag 13 september: Natuurpunt Hobokense Polder is aanwezig op TeKiel.A in het Kielpark

 
TeKiel-A maakt deel uit van Straatlaweit, een reeks door het District Antwerpen ondersteunde festivalletjes. En het belooft de moeite te worden. Op de affiche: 

  • 15 u: Vroink: een nieuwe muziekgroep voor kinderen! Met swingende liedjes, inhoudelijk herkenbaar voor kinderen ... .Over groeien, wiebelende konten, angsten, zotdoenerij en verliefdheid, over slijmerige wezens, een tandartsbezoek en heerlijk snoepen, over kleine pijntjes en groot plezier! Voor iedereen vanaf 6 jaar!

  • 16.45 u: Los Playeros (zij zorgen voor een tropische fiŰsta met een Latino-strik errond)

  • 18.30 u: Sopha (sappige cross-over tussen hiphop en funk)

  • 20.15 u: Campina Reggae (een Kempense reggaegroep)

  • 22 u: Antwerp Gipsy Ska Orkestra (de ultieme Balkan Belgen)

Verder zijn er acts van El Circo D'ell Fuego en Fata Murgana en natuurlijk mogen een wereldkeuken en veel kinderpret ook niet ontbreken. Er is ook een verenigingenmarkt, waarop Natuurpunt Hobokense Polder uiteraard niet mag ontbreken. Wij zijn aanwezig van 14 tot 18 u. 
Het festival zelf loopt door tot 24 u. De festivalgrond bevindt zich tussen het voetbalveld en de drie appartementsblokken in het Kielpark.

Welkom!


  

Komende activiteiten

  

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • Wo 17 september: Open bestuursvergadering

  • Zo 21 september: Spinnenwielfietstocht en wandeling 

  • Zo 21 september: Infostand op Hobokense Cultuurmarkt

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.