Natuurpunt Hobokense Polder vzw         23 juni 2008

www.hobokensepolder.be

   

In deze flits: Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
zondag 29 juni: Grote Vlinder-sprookjes-wandel-dag

Grote gezinsdag in de Hobokense Polder
waarbij vlinders centraal staan

Er zijn reeds 85 inschrijvingen, maar er kunnen er nog 85 bij ! En het belooft stralend weer te worden. Dus snel inschrijven voor deze gezinsvriendelijke activiteit, tot uiterlijk woensdag 25 juni.

Niet enkel over vlinders… Niet enkel over sprookjes … Niet zomaar een natuurwandeling … maar een natuurwandeling specifiek over vlinders en aanverwanten zoals elfen, bloemenfeeën, ...
  
Via een aangeduid traject kom je verscheidene stopplaatsen tegen waar je allerlei informatie en wetenswaardigheden kan ontdekken over echte vlinders en over sprookjesvlinders. Er zijn ook verschillende knutselactiviteiten rond het thema.
  
Niet enkel voor kinderen … Niet enkel voor volwassenen … Niet zomaar voor iedereen …, maar voor iedereen die jong en oud genoeg is om ervan te genieten.
  
Weerom een heuse gezinsuitstap waar je, zoals ook op onze andere 'sprookjeswandelingen' kan genieten van een versnapering die verband houdt met het thema; dit maal dus een vlinderhapje en vlinderdrankje.
  
Wanneer: zondag 29 juni 2008. Vrij vertrek tussen 13 u en 14.30 u. Einde voorzien tussen 17 u en 18 u
Waar: parking Procap, Schroeilaan (ter hoogte van de wandelbrug over de spoorweg)
Meebrengen: stevig schoeisel
Prijs: leden Natuurpunt of Gezinsbond: 2 euro per persoon of 7 euro per gezin, niet-leden: 3 euro per persoon of 10 euro per gezin (deelname aan de wandeling, hapje en drankje inbegrepen)
  
INSCHRIJVEN  en info bij Jeannine Nielandt, 03 887 85 65. Betaling door storting op 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder vzw met vermelding "Vlinderdag"
 
In samenwerking met Gezinsbond Hoboken.
 Zaterdag 5 juli: Natuurbeheer aan de Hollebeek
 
Zoals elk jaar helpen wij het Actiecomité Hollebeek met het maaibeheer van de Hollebeekwei. Ook dit jaar is een maaibeurt noodzakelijk. Iedereen is welkom om samen met de buurtbewoners een handje toe te steken. Het werk, afvoeren van maaisel en opruimen van zwerfvuil, verloopt steeds in een ontspannen en gezellige sfeer. Nog gezelliger wordt het vanaf 15 u. Dan wordt er nagenoten met een gratis drankje en een hapje.
 
Praktisch
Afspraak om 11 u in de Hollebeekstraat 103 te Hoboken 
Meebrengen: werkkledij en handschoenen. ‘s Middags is er een broodje voorzien.

Info: Danny Jonckheere, 03/828 64 03

 
Komende activiteiten
  

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • Za 12 juli en 9 augustus: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • Zo 10 augustus: Tussen Zuiderkempen en Brabant: ‘De Witte’ achterna

  • Zo 17 augustus: Natuurwandeling in de Hobokense Polder

  • Wo 20 augustus: Open bestuursvergadering

  • Zo 31 augustus: Fietstocht naar het Waasland 

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog geďnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.