Natuurpunt Hobokense Polder vzw         12 mei 2008

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Zondag 18 mei: Lentewandeling in de Hobokense Polder

 
Hopelijk leven we hier nog volgens de ons bekende seizoenen, zo is de meimaand bekend als “bloeimaand”; zeker de moeite om dit in de Hobokense Polder te beleven op onze maandelijkse wandeltocht! Het bladerdek van de loofbomen heeft zich nog niet volledig gesloten, zodat er volop in de bosbodem een kleurenpalet van lentebloeiers te ontdekken valt. Zijn de vogels al aan het broeden? Hoe ziet het uitgebreide begrazingsterrein van onze dierlijke maaiers er uit?
 
Praktisch: Afspraak aan station Hoboken Polder, einde Berkenrodelei om 9.30 u. Einde is voorzien rond 12.30 u.
Meebrengen: stevige wandelschoenen, muggenolie en een verrekijker.
Gids: Gilbert Van Ael
Info: Annie Vandeweyer - Van Zwieten, 03/828 37 60
   

Zondag 1 juni: Vroegochtendwandeling in Het Broek in Blaasveld met ontbijt in Het Fonteintje
 
Het ontwaken van de natuur is een gebeurtenis, die we niet zo dikwijls van dichtbij meemaken. Daarom doen we vandaag een extra inspanning om in het donker te vertrekken.
Zo zijn we met het opkomen van de zon in het gebied Het Broek om het ontwaken van de verschillende vogels mee te maken, die nu het broedtijd is, zeker van zich zullen laten horen.
Maar van wandelen krijg je honger. Daarom voorzien we naar het einde van de wandeling toe een heerlijk ontbijt met pistoleetjes en koffiekoeken in Taverne Het Fonteintje in Het Broek zelf. De prijs hiervoor bedraagt 7 euro per persoon.
 
Praktisch:
Afspraak om 5.30 u aan de Kioskplaats in Hoboken (kostendelend vervoer). Ontbijt rond 9 u. Einde ter plekke rond 10.30 u.
Meebrengen: verrekijker, fototoestel en stevig schoeisel.
Inschrijven voor het ontbijt is verplicht en dient voor 28 mei te gebeuren.
Gelieve na reservatie bij Kris via telefoon of email uw deelnamegeld te storten op onze rekening 979-6399607-37 met als mededeling “Broek Blaasveld” en het aantal personen.
 
Gids: Marnix Lefranc
Ontbijtreservatie: Kris Vos, 03/457 59 38  voor 28 mei!
 
Komende activiteiten
  

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • wo 21 mei: Bestuursvergadering

  • za 24 mei: Onze infostand staat op het schoolfeest in Polderstad

  • zo 1 juni: Vroegochtendwandeling in Het Broek te Blaasveld met ontbijt (inschrijven)

  • vr 6 juni: Natuur in de schemering in de Hobokense Polder

  • zo 8 juni: Monumenten en natuur in het Schoonselhof (inschrijven)
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.