Natuurpunt Hobokense Polder vzw           10 oktober 2007

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 14 oktober: Trekvogeltelling in de Hobokense Polder

 
We gaan vandaag eens kijken welke en hoeveel vogels er langs de Schelde naar het zuiden trekken op zoek naar beter weer, maar vooral naar voedsel. Uit ervaring weten we dat bij geschikte weersomstandigheden vele honderden vogels van verschillende pluimage passeren: een spectaculair ervaring.
Om een idee te krijgen, kan je een kijkje gaan nemen op de website www.trektellen.nl (klik op kaart en zoek bij de locaties Hobokense Polder), waar je de resultaten van de tellingen van de voorbije dagen van Luc Van Schoor terugvindt. Luc is sinds begin oktober bijna elke dag present om de passerende trekvogels te tellen.
Bij ‘goede trek’ blijven we heel de tijd op de Scheldedijk of in de Graspolder op dezelfde plek staan. Bij ‘mindere trek’ gaan we al wandelend zoeken naar de trekvogels die even in de Hobokense Polder vertoeven. 
 
Praktisch:
We spreken af om 7.30 u aan station Hoboken Polder, zodat we tegen zonsopgang (8 u) paraat staan aan de Schelde. Je mag altijd later komen maar dan moet je ons wel even zoeken (op Scheldedijk of langs het wandelpad door het begrazingsgebied). 
Meebrengen: verrekijker, warme kledij ook als het niet zo koud lijkt; eventueel warme drank en een klein vouwstoeltje. Einde omstreeks 11 u.
 
Gids: Luc Van Schoor 
Begeleiding: Wim Mertens, 03/216 93 62

 

doortrekpatroon van de buizerd in oktober

Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • 13 oktober: Watervogeltellingen

  • 17 oktober: open bestuursvergadering

  • 20 oktober: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • 21 oktober: Herfstwandeling in de Hobokense Polder

  • 28 oktober: Kasteel van Horst, de Wingevallei, het Walenbos

  • 10 november: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog geďnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.