Natuurpunt Hobokense Polder vzw           20 september 2007

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 7 oktober: Ruienwandeling
een ondergronds avontuur in de buik van Antwerpen

 
Gids: Ruiengids van de stad Antwerpen 
Info : Chris Verwaest 03/827 28 27 - chris.verwaest@skynet.be
 
De Antwerpse Ruien onthullen een stuk geschiedenis van de stad. Met de Ruienwandeling van 1,6 km nemen we een kijkje in de onderbuik van de binnenstad. Gelaarsd en gekleed in een ruienpak maken we met een ervaren gids een stevige, modderige, ondergrondse natuurwandeling. Tijdens dit avontuur vernemen we alles over de geschiedenis van de ruien en gaan we op ontdekkingstocht in het ondergrondse gangenstelsel.

Praktisch:
Voor de tocht krijgt iedere deelnemer een rui-uitrusting bestaande uit laarzen, een beschermingspak, zaklamp en een draagtasje om de eigen schoenen in mee te nemen. 
Trek makkelijke kleding aan (dames zeker geen rok !) en neem sokken mee. In de ruien is het 13 à 16°. Voorzie tijdens de tocht een tas voor al je persoonlijke spullen.
De ruienwandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar of mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Een redelijke fysieke conditie is vereist, maar je hoeft geen sportman te zijn.
Afspraak ten laatste om 9.45 u aan het Ruihuis, Suikerrui 21 in Antwerpen. 
Inschrijven door storting van 15 euro op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met vermelding “Ruientocht”, het aantal personen en je telefoonnummer.
Maximum 15 personen kunnen inschrijven voor deze tocht !
  

Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • 13 oktober: Watervogeltellingen

  • 14 oktober: Trekvogeltelling in de Hobokense Polder

  • 20 oktober: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • 21 oktober: Herfstwandeling in de Hobokense Polder

  • 28 oktober: Kasteel van Horst, de Wingevallei, het Walenbos
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.