Natuurpunt Hobokense Polder vzw           20 augustus 2007

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Cursus Vogeltrek

 
Cursusbegeleiders: Theorie: Koen Leysen - Praktijk: Ludo Roothaert en Luc Van Schoor
Cursusverantwoordelijke: Ria Thys, 03/289 73 66

 
In een vierdelige cursus gaan we de verschillende facetten van de vogeltrek bespreken: ontstaan, mechanismen, trekverloop en trekonderzoek. Speciale aandacht gaat naar het trekonderzoek in Vlaanderen en de herkenning van de trekvogels op vliegwijze en de roep.
 
De cursus bestaat uit twee theorielessen en twee praktijklessen: 

  • Een van de praktijkuitstappen is een bezoek aan een ringpost. Omdat de ringpost in De Kuifeend, een natuurpareltje in het Antwerpse havengebied, slechts tot einde augustus werkzaam is, plannen we deze uitstap nog voor de aanvang van de theorielessen, nl. op zaterdag 25 augustus. Op 25 augustus bezoeken we o.l.v. vogelringer Ludo Roothaert een ringpost in De Kuifeend in Antwerpen, met aansluitend een kort bezoek aan het prachtige natuurgebied. Vertrek op de parking van Zwembad Sorghvliedt, Krijgsbaan in Hoboken om 7.30 u, terug rond 11.30 u. We verplaatsen ons op basis van kostendelend samenrijden (5 eurocent/km). Deze uitstap staat ook open voor niet-cursisten mits voorinschrijving

  • De theorielessen worden gegeven door Koen Leysen, lesgever bij Natuurpunt Educatie en gaan door op dinsdag 4 en dinsdag 18 september van 19.30 u tot 22.30 u in Zaal Moretus, Berkenrodelei 34 in Hoboken 

  • De tweede praktijkuitstap gaat door op zondagvoormiddag 14 oktober. Op 14 oktober krijgen we o.l.v. Luc Van Schoor en Wim Mertens een praktijkles trektellen in de Hobokense Polder. We spreken af aan het station Hoboken Polder (einde Berkenrodelei) om 7.30 u en eindigen omstreeks 11 u. 

De vierdelige cursus kost 10 euro voor Natuurpuntleden en 13 euro voor niet-leden, lijvig cursusboek inbegrepen. Inschrijving is definitief na storting van het deelnamebedrag op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling “Cursus vogeltrek” en je telefoonnummer. Aan de cursisten wordt gevraagd om ofwel telefonisch (tussen 8 en 22 augustus), ofwel via mail aan de cursusverantwoordelijke te melden of ze zullen aanwezig zijn op de uitstap van zaterdag 25 augustus. 
Meebrengen: papier, pen. Voor beide praktijklessen een verrekijker, goede wandelschoenen en warme kledij voor de excursies. 

 

Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • Wo 22 augustus: Open bestuursvergadering

  • Zo 2 september: Fietstocht naar het Waasland

  • Za 8 september: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • Zo 16 september: Natuurwandeling in de Hobokense Polder
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog geďnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.