Natuurpunt Hobokense Polder vzw           11 mei 2007

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Donderdag 31 mei 2007: Insecten in de tuin

   
Lesgever: Joeri Cortens
Info: Ria Thys, 03/289 73 66
  
Insecten roepen bij mensen gemengde emoties op. De onvoorspelbaarheid van deze kriebeldiertjes bezorgt vaak een onbehaaglijk gevoel. Dat getuigen alvast de namen als oorworm en paardenbijter. Meestal berusten deze onheilspellende namen echter op hardnekkige geruchten en verkeerde interpretaties van het ongewoon boeiende gedrag van deze kleine zesvoeters.
 
Theorie en praktijk op ÚÚn dag. Wil je meer weten over wantsen, wespen, vlinders en andere insecten? Schrijf je dan snel in voor deze dagcursus.
Theorie: in de taverne van de jachtclub van Hoboken
Praktijk: in de Hobokense Polder
 
Meer info   KLIK HIER
  

Praktisch
Afspraak: donderdag 31 mei 2007 om STIPT 9.30 u aan het station Hoboken Polder, Berkenrodelei Hoboken. We gaan gezamenlijk naar de taverne van de Hobokense Watersportvereniging (HWV), Zandkamp 3 Hoboken. De theorieles duurt tot 12.30 u.
Na de picknick ter plekke verplaatsen we ons naar het natuurgebied de Hobokense Polder om daar van 13.30 u tot 16.30 u in praktijk om te zetten wat we in de voormiddag geleerd hebben.
De tweedelige cursus kost 6 euro voor leden en 9 euro voor niet-leden, lijvig cursusboek inbegrepen,
te storten op rek. 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling "Insecten in de tuin".
   

Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • zo 13 mei: Vroegochtendwandeling met openluchtontbijt

  • Wo 16 mei: Open bestuursvergadering

  • Zo 20 mei: Lentewandeling

  • Vr 25 - ma 28 mei: Wandelweekend Voerstreek

  • Do 31 mei: Dagcursus: Insecten in de tuin

  • Vr 1 juni: Natuur in de schemering
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".

Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.