Natuurpunt Hobokense Polder vzw             21 augustus 2006

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Za 26 augustus : Daguitstap naar de Kalmthoutse Heide

  
Het woord "heide" roept bij veel mensen een beeld op van een uitgestrekte purperen vlakte. Toch is heide veel meer dan dat. Zo kunnen we onderscheid maken tussen de droge heide, natte heide en pijpenstrootjesvegetatie. De droge heide wordt vooral bepaald door de aanwezigheid van struikheide. Bij de natte heide is vooral de dopheide als dominante soort aanwezig. De pijpenstrootjesvegetatie is altijd aanwezig geweest, maar nam explosief toe door voedselverrijking, waardoor hij op vele plaatsen de overhand kreeg.
 
Het is de bedoeling dit gebied in alle windstreken te doorkruisen en te ontdekken. Daarvoor worden 2 wandelingen uitgestippeld, zodat wij zowel in de voormiddag als in de namiddag het hele gebied met zijn diverse biotopen zoals de bossen, de duinen, de vennen, de droge en natte heide kunnen bewonderen. Onze knapzak wordt 's middags op de picknickplaats van de parking van "De Vroente " verorberd.
 
André Van den Bosch zal ons de hele dag in het mooie natuurgebied rondleiden.

Praktisch:
We komen samen op de Kioskplaats in Hoboken om 8.45 u (kostendelend samenrijden mogelijk). Einde in Kalmthout rond 17.00 u.
Wandelafstand: voor- en namiddag: telkens ca. 7 km. Meebrengen: picknick, drinkbus, stapschoenen of laarzen (er zijn natte plekken), verrekijker. Meer info bij Danny Jonckheere, tel (03) 828.64.03
   


   

Vleermuizenwandeling in Fort II in Wommelgem
  
Op verzoek van VMPA Antwerpen-Centrum melden we je dat je eveneens op zaterdag 26 augustus nog aan een leuke avondactiviteit kan deelnemen: Vleermuizenwandeling in Fort II in Wommelgem 
 
De wandeling in Wommelgem start om 20 u op parking 1 aan het gidsenlokaal in de Fort II-straat en is gratis. Het domein kan alleen bezocht worden onder leiding van een natuurgids en is voor de rest niet  toegankelijk. Walter Wessels zal de leiding hebben voor deze wandeling. 
 
Deze wandeling kadert in het project “Europese Nacht van de Vleermuis”. De Nacht van de Vleermuis is een initiatief van 'Eurobats', de Europese organisatie voor vleermuizen. In heel Vlaanderen kan je kennismaken met de wondere wereld van deze bijzondere dieren! Het is een unieke kans om deel te nemen aan een wandeling met een vleermuizendetector, een diareeks, een bezoek aan een ijskelder of fort, een vleermuisterras met versterkte vleermuisgeluiden, enz.! De activiteiten vinden plaats op 25 en 26 augustus. De Nacht van de Vleermuis is een feest voor het hele gezin! Je bent van harte welkom! Meer info over de andere vleermuisactiviteiten in het Antwerpse, waaraan Natuurpunt zijn medewerking verleent, vind je op www.natuurpunt.be
  
 

Oproep: Boottocht met de 'Pride of Bilbao'
  
Zoekertje (op vraag van een van onze medewerkers. Dit is geen Natuurpuntactiviteit)
 

Gezocht  2 deelnemers Boottocht met de 'Pride of Bilbao' van 4 tot 8 september 2006.

  
Deze overtocht langs Bretagne en de Golf van Biscaie biedt schitterende gelegenheden om diverse walvissen, dolfijnen en zeevogels te bewonderen
 
Voor deze unieke retour vaartocht van Portsmouth (Z.Engeland) naar Bilbao (N-Spanje) zijn er momenteel 6 Natuurpunters ingeschreven. We rijden met twee wagens waarbij in de ene nog plaats is voor twee inzittenden die dan ook best aan boord een tweepersoonskajuit delen. Wie mee wilt, belt zo spoedig mogelijk naar Luc Van Schoor 03/353 09 77of 0494/33 63 09 waar je ook terecht kan voor verdere inlichtingen.

  

Komende activiteiten
      
We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website
  
  • Za 2 september om 10 u: Natuurbeheer aan de Hollebeek

  • Zo 3 september om 9 u: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • Zo 10 september om 10 u: Poëziewandeling in de Hobokense Polder met aansluitend een brunch

  • Za 16 september om 9 u: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

  • Zo 17 september om 14 u: Natuurwandeling in de Hobokense Polder
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Daar nog heel wat leden niet over e-mail beschikken, vragen we je dit bericht zoveel mogelijk met de "mondelinge tamtam" te verspreiden.
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.

Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.