Natuurpunt Hobokense Polder vzw           14 juli 2006

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 23 juli en 27 augustus: Vlinderpraktijkwandelingen

   
Gids: Toon Verbruggen  gsm 0475 32 44 25
  
Zondag 23 juli en 27 augustus om 10 u ’s morgens trekt Toon er op uit in de Hobokense Polder voor een vlinderpraktijkwandeling. Deze zal duren tot 13.00 u en is ongeveer 4 km lang. Ze gaat reeds door bij een verwachte dagtemperatuur van 17°C, wat vrij waarschijnlijk is, en redelijk droog weer. Stevig schoeisel, muggenmelk en bescherming tegen de zon worden aangeraden. Wie over een vlinder- of insectengids beschikt, kan deze meenemen. Verzamelen aan het station Hoboken Polder.

Veel mensen vinden dat je geen vlinders meer ziet vliegen. Ze zijn inderdaad niet meer zo uitbundig aanwezig als 30 jaar geleden, maar voor wie weet waar hij op moet letten, ontsluit zich al snel een wereld van prachtwezens die gespecialiseerd zijn om plots op te duiken en zich weer even snel te verbergen. Toon zal jullie helpen je ogen open te houden en informeren over het zeer bijzondere en verschillende gedrag van de 23 dagvlindersoorten die op de Hobokense Polder voorkomen.

Mits de aanloop naar 23 juli geen rampzalig weer brengt, mogen jullie zich verwachten aan een ruim aanbod aan de volgende soorten die dan mogelijk vliegen: Groot dikkopje, Groot koolwitje, Klein geaderd witje, Klein koolwitje, Gehakkelde Aurelia, Atalanta, Distelvlinder, Landkaartje, Dagpauwoog, Bruin zandoogje, Bont zandoogje, Oranje zandoogje, Hooibeestje, Boomblauwtje, Icarusblauwtje, Bruin blauwtje en misschien ook de Koninginnenpage, de Citroenvlinder, de Kleine vuurvlinder en de in Vlaanderen zo goed als verdwenen Kleine vos. Inderdaad, eind juli is toptijd voor de vlinders op de Hobokense Polder. Einde augustus zal het aanbod slechts iets minder sterk zijn, en wie weet zien we late trekkers voorbijkomen zoals de Gele Luzernevlinder.

Een toemaatje voor vlinderliefhebbers:

Natuurpunt Waasland Zuid
organiseert in augustus te Sint-Niklaas een vierdelige cursus over nachtvinders. De twee praktijkwandelingen zijn gepland in twee mooie Wase natuurgebieden. Er zijn nog plaatsen vrij... Van harte aanbevolen
   Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website
  

  • Zo 6 augustus: Daguitstap naar Magelbeekvallei en Natuurhulpcentrum Opglabbeek

  • Zo 20 augustus om 9:30 u: Hoogzomerwandeling in de Hobokense Polder

  • Za 26 augustus: Daguitstap naar de Kalmthoutse Heide
       

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Daar nog heel wat leden niet over e-mail beschikken, vragen we je dit bericht zoveel mogelijk met de "mondelinge tamtam" te verspreiden.  

Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.