Natuurpunt Hobokense Polder vzw           4 mei 2006

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Meimaand: vogelzang

   
De meimaand is de maand bij uitstek om te genieten van de vogelzang. De nachtegaal valt met zijn beigebruine bovenzijde nauwelijks op als hij tussen het ďbronsgroeneĒ kreupelhout zijn virtuoos liedje ten beste geeft. Maar als hij opvliegt, vlamt zijn bruinrode staart op. Soortgenoten zijn zowel door deze kleur als door zijn wonderlijk lied gewaarschuwd en potentiŽle vrouwelijke partners weten hun uitverkorene zonder moeite te vinden in de wirwar van struiken en hoge grassen.
Om te genieten van deze prachtige virtuoos en de vele andere zangvogels in de Hobokense Polder nodigen we je uit op enkele wandelingen met natuurgids.

 • Zondag 7 mei 2006 om 6 u: Vroegochtendwandeling
  Gidsen: Danny Jonckheere en Wim Mertens
  Deze vroegochtendwandeling is een klassieker en blijft telkens een zeer leuke trip in ons natuurgebied. Zien hoe nevel en mist optrekken, horen hoe de vogels ontwaken en hun eerste liedjes fluiten. En misschien kunnen we al de eerste zomervogels waarnemen, die een plekje aan het zoeken zijn om te gaan broeden. Dit moet je echt eens gedaan hebben.

 • Donderdag 11 mei 2006 om 19 u: Nachtegalenwandeling
  Gidsen: Danny Jonckheere en Wim Mertens
  De nachtegalenwandeling is ook zo'n topper! Vorig jaar hadden we ongeveer een dertigtal zangposten van deze prachtige vogel. Wie weet wat wordt het dit jaar! Er is hard gewerkt in de Polder en op deze plaatsen zullen we allicht kunnen horen hoe de vogels die plekjes terug innemen.

 • Zondag 21 mei 2006 om 9.30 u: Lentewandeling
  Gidsen: Terry MariŽn en Jeannine Nielandt
  De meimaand staat ook bekend als "bloeimaand". Het bladerdek van de loofbomen heeft zich nog niet volledig gesloten, zodat er volop in de bosbodem een kleurenpalet van bloeiers te ontdekken valt. De vogels, zijn ze al aan het broeden? Hoe ziet het uitgebreide begrazingsterrein van onze dierlijke maaiers er uit?

 • Vrijdag 2 juni 2006 om 19 u: Natuur in de schemering
  Gidsen: Danny Jonckheere en Wim Mertens
  Natuur in de schemering! Dit kan van alles zijn: de vele vogels die rondom ons fluiten, de ondergaande zon, een waterral die zijn roep laat horen vanuit de rietvelden. Kom eens kijken hoe onze Galloways en Konikpaarden het doen, hoe zij zorgen voor dit mooi stukje natuur. Dit jaar krijgen ze weer een groter stukje van de Polder, zodat ze op een 30 ha. groot stuk kunnen vertoeven.

Praktisch: Afspraak telkens op het beginuur aan het station Hoboken Polder. Duurtijd ongeveer 3 uur. Meebrengen: laarzen of wandelschoenen, verrekijker. Voor de avondwandelingen kan muggenmelk nuttig zijn.
   

 
nachtegaal
  

blauwborst

Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

 • Zo 21 mei: Bustocht naar de Virionvallei: orchideeŽn en dagvlinders. 

 • Za 10 en 17 juni: Cursus Dag- en Nachtvlinders
     

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Daar nog heel wat leden niet over e-mail beschikken, vragen we je dit bericht zoveel mogelijk met de "mondelinge tamtam" te verspreiden.  

Kent u nog geÔnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.