Natuurpunt Hobokense Polder vzw           25 april 2006

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Stem op onze Goudklompjes !

   
ACW- Antwerpen zet vrijwilligerswerk in de bloemetjes door uitreiking van de Bronzen Pagadder. Wij dienden ons project Goudklompjes in en behoren tot de zes genomineerden. De lezers van het tijdschrift Visie en de bezoekers van de website van ACW-Antwerpen kunnen hun stem uitbrengen, wat de uiteindelijke winnaar mee bepaalt.

 • Voor meer informatie over de Bronzen Pagadder 2006 en de genomineerden, klik hier.

 • Breng uw stem uit op onze Goudklompjes met dit stemformulier

 • Stuur dit bericht door aan vrienden en kennissen

"De Goudklompjes" is onze ge(pre)pensioneerdenwerking, die reeds enkele jaren het leeuwendeel van het vrijwilligerswerk voor haar rekening neemt bij het natuurbeheer en sociale inrichting van de Hobokense Polder. Door hun toedoen is de toegankelijkheid de laatste jaren sterk verbeterd en de natuurwaarde aanzienlijk gestegen. Zij bieden een inspirerende en zinvolle tijdsbesteding aan voor niet-beroepsactieve mensen. Ze geven tevens jongeren de mogelijkheid om natuur actief te beleven in een stedelijke omgeving waar dit niet vanzelfsprekend is. Hun aanwezigheid in het natuurgebied zorgt bovendien voor sociale controle, voorkoming van vandalisme en het bevordert de participatie van de buurtbewoners en passanten in het hele natuurgebeuren. Op twee jaar tijd groeide dit initiatief uit tot een essentiŽle schakel in het beheer van de Hobokense Polder.
   
Het winnen van de Bronzen Pagadder zou niet alleen een eervolle aanmoediging zijn voor hun inzet. Het brengt ook een aardige duit op voor het beheer van ons natuurgebied. Moedig hen aan door je stem uit te brengen op de website. Doe je dit liever schriftelijk vraag dan een stemformulier aan bij Danny Jonckheere (03/ 828.64.03)
  

 

Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

 • Za 29 april: Nachtvlinderinventarisatie in de Hobokense Polder. Bijeenkomst  om 21:30 u op de parking van Procap op de Schroeilaan. Neem best even contact met Toon verbruggen (0475/32.44.25) in verband met wijzigingen op het laatste moment wegens weersomstandigheden.

 • Meimaand = vogelmaand: wandelingen met aandacht voor vogelzang (nachtegaal !) op verschillende uren van de dag: 
  zo 7 mei om 6 u 's ochtends;
  do 11 mei om 19 u;
  zo 21 mei om 9:30 u;
  vr 2 juni om 19 u.
     

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Daar nog heel wat leden niet over e-mail beschikken, vragen we je dit bericht zoveel mogelijk met de "mondelinge tamtam" te verspreiden.  

Kent u nog geÔnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.