Natuurpunt Hobokense Polder vzw           28 maart 2006

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Zondag 9 april 2006 om 8 u
Voorjaarsflora Steenputbeek, Hallerbos en Braine-Le-Ch‚teau
Gids en info: Frans Thys, 03/830 20 51

    
Op 9 april trekken we naar Brabant. Op het programma staan volgende wandelingen: het valleitje van de Steenputbeek (een reservaat van Natuurpunt), het meer dan 500 hectare grote Hallerbos met soms rijke flora en het aangrenzende, reliŽfrijke en gevarieerde landschap van Braine-le-Ch‚teau. Voor een gedetailleerde beschrijving van deze opmerkelijke excursie en meer informatie over de wilde hyacint die wij op 9 april in grote getale zullen ontmoeten, verwijzen wij naar ons vorig nummer van Polder.blad. 
  
Praktisch:
Vertrek om 8 u in Hoboken, Kioskplaats (hoek Kapelstraat) met eigen wagens (kostendelend samenrijden, 5 eurocent/km, dwz ong. 6 euro/persoon). Aansluiten mogelijk (mits gids te verwittigen) om 9 u kerk Dworp (voor leden van buiten onze afdeling). Aansluiten voor het namiddaggedeelte is mogelijk mits vooraf af te spreken met de gids. Meenemen: picknick, laarzen of wandelschoenen die tegen slijk kunnen, verrekijker, flora, vogelgids. Terug in Hoboken rond 19 u. Wandelafstand: ongeveer 15 km. Voorinschrijven verplicht! Om iedereen de mogelijkheid te geven mee te gaan, ook degenen die geen auto hebben en moeilijk Hoboken om 8 u kunnen bereiken, vragen wij alle deelnemers ons te verwittigen voor donderdag 6 april (Frans Thys, tel. 03/830 20 51 tijdens weekdagen). Wij zorgen dan dat wie niet in Hoboken kan geraken, op een haalbare plaats wordt opgepikt. Aan iedere aanwezige (uitgezonderd kinderen) wordt 1 euro deelnamekosten gevraagd, de dag zelf te voldoen aan de gids.
   

  

Zaterdag 1 april 2006
Maak van je oude schoenen een mooi stukje natuur !
   
Breng tussen tussen 30 maart en 9 april uw oude, nog draagbare schoenen naar Schoenen Torfs en u krijgt een kortingsbon van 10 % op uw volgende aankoop. De opbrengst van deze actie investeert Natuurpunt in natuurgebied in uw buurt. Zo gaat u naar huis met een goed gevoel en een goede kortingbon.
Weiger ook de papieren draagtas. Per geweigerde tas schenkt Torfs 0,15 Ä aan Natuurpunt.
   
De opbrengst van de winkel in de Abdijstaat 22 te Antwerpen gaat integraal naar het beheer van het grootste natuurgebied aan de zuidrand van Antwerpen, de Hobokense Polder.   
De topdag wordt 1 april (geen grap). Dan zal Natuurpunt vertegenwoordigd zijn in de winkels. Uiteraard gaat Natuurpunt Hobokense Polder in op dit genereuze aanbod. Je zal er die namiddag een infostand aantreffen en onze mensen zullen uitleg verschaffen over onze werking. 
   
Komende activiteiten
      

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Voor verdere info verwijzen we naar onze website

 

  • Zo 16 april: Paaswandeling in de Hobokense Polder en voor de kinderen Paasspeurtocht

  • Zo 23 april: Grensmaas; busuitstap met plaatselijke gids

  • Za 29 april: Nachtvlinderinventarisatie in de Hobokense Polder

   

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Daar nog heel wat leden niet over e-mail beschikken, vragen we je dit bericht zoveel mogelijk met de "mondelinge tamtam" te verspreiden.  

Kent u nog geÔnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.