Natuurpunt Hobokense Polder vzw           8 februari 2006

www.hobokensepolder.be

   

Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   

Ledenavond 18 februari 2006

Op 18 februari vindt onze jaarlijkse ledenavond plaats. Aan de hand van dia's wordt een terugblik op het succesrijke jaar 2005 gehouden, het jaar waarin we als zelfstandige Natuurpuntafdeling een vliegende start namen. Ook geven we al een eerste indruk van wat we van 2006 mogen verwachten: verdere uitbouw van ons natuurreservaat met een Kijk-punt bereikbaar voor rolstoelgebruikers, natuurbeheerwerken, uitstappen, reizen, een grote vlinderhappening, cursussen, geleide wandelingen, ....

Nadien vergast Harry Buyl ons op een diareeks over zijn ervaringen in het Afrikaanse Botswana, dat om economische redenen verkoos zijn natuur te beschermen. We verkennen en beleven de droge Kalahari tot de moerassen van de Okavangodelta.

Onze kookploeg zal ons traditioneel verwennen met hapjes en drankjes

Een volledige agenda van de avond vind je hier.

Afspraak in de Schorren, Graspolderlaan, Hoboken. Meer praktische info vind je hier.

Antwerpen maakt een BPA op voor de Hollebeek
   
De Hollebeek is niet alleen belangrijk voor Hoboken als natuurgebied, maar de beek heeft ook een belangrijke historische betekenis als oudste natuurlijke grens tussen Hoboken en Wilrijk. Bovendien is de Hollebeek paleontologisch belangrijk omdat in de bedding verscheidene fossielen te vinden zijn.

Om het natuurgebied tegen latere bebouwing te beschermen, wil het stadsbestuur een bijzonder plan van aanleg (BPA) voor deze omgeving opstellen. In een BPA worden de stedenbouwkundige voorschriften vastgelegd, waarmee mensen die in de toekomst een bouw- of verkavelingsaanvraag indienen, rekening moeten houden. Het stadsbestuur en de districtsbesturen van Wilrijk en Hoboken willen ook uw mening over de toekomstvisie van de Hollebeekvallei kennen en organiseren daarom een geleide wandeling en een hoorzitting.

  • Zaterdag 18/2 om 14u: geleide wandeling langs de Hollebeek: Om deel te nemen aan de wandeling: zo snel mogelijk inschrijven bij Nadia Guerti nadia.guerti@stad.antwerpen.be. Wandeling duurt 1 uur. Daarna is er soep.
  • Woensdag 22/2 om 20u: hoorzitting BPA Hollebeek: deze gaat door in de Karel de Grotehogeschool, campus Hoboken (Don Bosco voor de insiders) Salesianenlaan 30 (gebouw A). Inschrijven niet nodig.

Meer info over de Hollebeek vind je hier

 

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Daar nog heel wat leden niet over e-mail beschikken, vragen we je dit bericht zoveel mogelijk met de "mondelinge tamtam" te verspreiden.  

Kent u nog ge´nteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".

Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen.
Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.