banner

Team Starry Starry Night steunt Hobokense Polder via deelname aan Expeditie Natuurpunt

Het laatste weekend van juni organiseert Natuurpunt opnieuw Expeditie Natuurpunt. Lut en Wim wonen in Antwerpen en wandelen/lopen af en toe in de Hobokense Polder. Zij vertellen:

"Toen we voor Expeditie Natuurpunt een natuurgebied moesten kiezen dat we willen steunen, was de keuze snel gemaakt. De natuur zo dicht bij 't stad heeft extra zorgen nodig.
We hebben enorm respect voor de vrijwilligers die er meewerken aan het beheer en voor de vele natuurgidsen. Zij zetten zich dag in, dag uit in om van de Hobokense Polder een uniek gebied in Antwerpen te maken. Het is met zijn 170 ha dé groene long ten zuiden van de stad. Met plassen, rietvelden, vlonderpaden, kijkwanden en de Galloways biedt de Hobokense Polder een prachtig wandelgebied met een mooie biodiversiteit.
Aan één van die plassen werkt men momenteel aan een nieuwe kijkwand de "Dodaars". En een stevige constructie in cortenstaal kost geld. Daarom willen we met onze actie dit initiatief steunen.
Op 27 en 28 juni lopen wij, samen met Mark en Katrien, de Hagelandroute in het kader van Expeditie Natuurpunt. Daarvoor organiseren we nog enkele fondsenwerfacties. Graag nodigen we wij jullie al uit op de kruidenwandeling van 24 mei met achteraf een Hobokens Wildbiertje. Zie Kalender blz 8. Steunen kan je via onze projectsite.
We danken je!
Lut"

Steunen kan je via onze teamsite.
Tip: voor elke gift van 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Daarmee recupereer je 45% van het bedrag.

Op zondag 28 juni in de namiddag komen de wandelaars aan in Muizen waar ze met de vele andere deelnemers in een kermissfeer worden ontvangen. Wij willen uiteraard met een uitgebreide afvaardiging van onze afdeling ons team feestelijk ontvangen. Wie graag meegaat naar Muizen, geeft een seintje aan Luk Smets of belt even naar 0477 66 94 32

Initiatieven ter ondersteuning van ons moedig team

Op 24 mei 2020 een Kruidenwandeling met gids in de Hobokense Polder, gevolgd door bierproeverij van Hobokens Wild. Info en inschrijven kan via deze link.

Zin om Blokkersdijk te verkennen onder begeleiding van een ervaren wandelgids? Schrijf je dan nu in op een wandeling in september. We hebben gekozen voor september omdat er dan lepelaars zitten. Er zijn twee data mogelijk: 6/9/2020 en 20/9/2020. Deze actie vindt plaats in juni, maar de lepelaars komen pas in september.

Het is een unieke gelegenheid om dit mooi natuurgebied te bezoeken, omdat het door de Oosterweel werken al een tijdje niet meer toegankelijk is. Zin om mee te gaan? Je kan je inschrijven via lut.lynen@gmail.com.