Natuurpunt Hobokense Polder vzw    25 september 2017

In deze flits:

  • Zeevogelsafari
  • Workshops op Beestig 2017
  • ARDEA's Herfstmeeting 2017
  • Natuur.kalender 2018
  • Film "Cowboy Dré"
  • Noteer reeds in je agenda

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zo 8 okt: Zeevogelsafari

Met de Andromeda op Jan-van-Genten-trip

Foto: Luc Van Schoor

Voor het eerst organiseert ARDEA een eigen zeevogelsafari. Daarvoor wordt de Andromeda, een voormalig vissersschip van de Zeeuwse rederij Hoogerwerf voor een hele dag gecharterd.

Alle vogel- en zeeliefhebbers mogen mee op deze unieke boottocht die zeker heel wat prachtige zeevogels van dichtbij in het vizier brengt.

Meer info en inschrijvingsmodaliteiten op de blog van Ardea. Snel inschrijven !

Zo 8 okt: Beestig

Infostand en workshops Vogelvoedertaarten maken in Zaal Zappa

Info: Ria Thys, 0476/33 79 36

Zondag 8 oktober neemt Natuurpunt Hobokense Polder deel aan de Beestig!- dag in Zaal Zappa, August Leyweg 6 2020 Antwerpen. Deze dag wordt door de stad Antwerpen georganiseerd in het kader van de Werelddierendag op 4 oktober.

Tussen 11 u en 17 u kan je een kijkje komen nemen. Zie ook op de website van de stad. Als Natuurpunt vinden we onze aanwezigheid belangrijk om aan te tonen dat er ook in de natuur dieren leven die onze liefde en respect verdienen: vogels, vossen, reeën, steenmarters, ...
We zullen de hele dag aanwezig zijn met een infostand, waarop we o.a. toelichting geven aan de hand van een mooie folder over honden in een natuurgebied.

In de namiddag verzorgen we twee workshops Vogelvoedertaarten maken:
- Workshop 1: van 14.30 u tot 15.30 u
- Workshop 2: van 15.45 u tot 16.45 u
Telkens 20 mensen kunnen gratis deelnemen.

Breng ons een bezoekje!

Zo 1 okt: ARDEA's Herfstmeeting 2017

Samen genieten van al het regionale vogelnieuws en een lekkere hap

Tekening: Herbert Vandeloo

Je kan nog steeds inschrijven voor de jaarlijkse herfstmeeting: terugblik op de werking, en dat is dan vooral heel veel vogelonderzoek en vogelbeschermingsprojecten. Alle (prachtige) resultaten en de stand van zaken worden u op een schoteltje aangereikt, gekruid met tal van supermooie vogelfoto's van onze fotografen, filmpjes en berichten. Uiteraard ook verrassende tussendoortjes met als thema dit jaar: roofvogels en uilen, want daar zijn we in onze regionale werking zéér goed mee bezig.
We presenteren ook de projecten en activiteiten voor 2018, wat wel eens een zeer feestelijk ARDEA-jaar kan worden, en we presenteren de ARDEA-Vogelfoto van het jaar 2017.

We vergasten je op een verantwoorde en lekkere catering en praten wat bij tussen pot en pint.

Meer info en inschrijving: zie de blog van Ardea

Natuur.kalender 2018

Onze nieuwste kalender is nu verkrijgbaar!

Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt Fotowedstrijd 2016.
Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Open gevouwen staat bovenaan telkens een foto, de onderzijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 20 cm x 30 cm, in open formaat is het 40 cm x 30 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.
Te bestellen door storting op rekening BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt Hobokense Polder vzw, met vermelding "Kalender". Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in postnummers 2660 en 2020.

Met de aankoop steun je Natuurpuntprojecten in onze afdeling.

Film "Cowboy Dré

Guy Borremans maakte een film over onze koehoeders André en Godelieve. Zij zorgen voor de Galloways in de Hobokense Polder.

De film van een half uur is nu volledig online te zien op onze website. Hij is ook nog te koop op DVD aan 9 euro. Te bestellen door storting op BE81 5230 8065 0424 van het juiste bedrag en vermelding Cowboy Dré". Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in postnummers 2660 en 2020.

Noteer ook in je agenda

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda

  • Za 14 okt: Bodemsanering Blue Gate inschrijven!
  • Za 21 okt: Wandeling in het Heidebos in Moerbeke
  • Zo 22 okt: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Zo 22 okt: Het verborgen leven der bomen

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur (verzamelen aan containers United Caps)

Verantwoordelijke runderen:
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
Beheerplanning:
  Danny Jonckheere, 0478 33 24 27
  Peter Van Elsacker, 0486 82 27 92
Natuurbeheer scholen:
  Diane De Clercq, 0486 07 39 87

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.