Natuurpunt Hobokense Polder vzw    1 juli 2017

In deze flits:

  • Vlinderwandeling in Middelheimpark
  • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Noteer reeds in je agenda

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Aan al onze leden en sympathisanten: een welverdiend en zonnig zomerverlof met vele mooie en deugddoende natuurmomenten!

 

Zo 9 juli: Vlinderwandeling in Middelheimpark

Gidsen: Wim Mertens en Toon Verbruggen
Inschrijven bij Ria Thys

Ook verzot op vlinders? Kom dan naar het Middelheimpark en ontdek verschillende soorten dagvlinders. Dagpauwoog, atalanta, bont zandoogje... Het zijn maar enkele soorten die tussen de beelden in het park rond fladderen.

Icarusblauwtje
Foto: Toon Verbruggen

Samen met Wim en Toon loop je langs de wilde stukjes van het park en ga je op zoek naar dagvlinders. Of je alle soorten gaat zien, kunnen we niet garanderen. Maar wel verwondering en ontspanning!

Deze wandelingen kaderen in de samenwerking tussen het Middelheimmuseum en Natuurpunt: een samenwerking die al zeker een volledig jaar zal lopen. Meer over deze samenwerking in het komende Polder.blad.

Praktisch:
Afspraak aan het kasteel (onthaal/shop), Middelheimlaan 6, 2020 Antwerpen
De wandeling is gratis, maar inschrijven is nodig.
Stuur een mail naar ria.thys@telenet.be of telefoneer naar 0476/33 79 36.
Maximum 25 deelnemers per gids. Einde om 16 u.
Opgelet! Bij regenweer of felle wind gaat de wandeling niet door. Dan houden vlinders zich verscholen.

Zo 16 juli: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

Machinaal of handenarbeid? Alle hulp is welkom!
Foto: dirk Vandorpe

Info: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 of Wim Mertens, 03/216 93 62

Wil je in de natuur samen met anderen de handen uit de mouwen steken en daarmee zorgen voor een gezonde leefomgeving? Kom dan bij de vrijwilligersploeg van de Hobokense Polder.
Vandaag werken we verder o.a. met het traditioneel maaien van het wandelpad tussen de plassen en de bijhorende graslandjes. Met maaibalk, bosmaaier en tractor gaan we erin vliegen. Kom jij ook eens een keer mee helpen?

Afspraak: om 9 u aan de containers achter United Caps. Geef een seintje aan Wim of Danny dat je komt. Voor ieder voorzien we een lekkere koffiekoek en een bakje koffie of thee.

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.