Natuurpunt Hobokense Polder vzw    9 juli 2015

In deze flits:

 • Bijenhotels maken in de Hobokense Polder
 • Big Jump
 • Petitie - Red de natuur in je buurt. Nu het nog kan!
 • Hoe zou u het groen in Antwerpen verbeteren?
 • Natuurbeheer in de Hollebeekvallei
 • Noteer reeds in je agenda

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zondag 12 juli: Bijenhotels maken in de Hobokense Polder

bijenhotelInfo: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

Vandaag gaan we drie grote bijenhotels maken die een plekje zullen vinden in de Hobokense Polder. We gaan grote kasten opvullen met houtblokken (waar we nestgangetjes in boren), bamboe, ... Een superleuk werkje voor iedereen en zeker voor gezinnen met kinderen. De wilde bijen zullen ons er dankbaar voor zijn. En elke deelnemer zal ook een klein individueel hotelletje kunnen maken om thuis in de tuin of op het balkon op te hangen. En bovendien voorzien we een mooie infobrochure, waarmee je de wilde bijen in je tuin op naam kan brengen. En per gezin bezorgen we een zakje bloemenzaad speciaal om solitaire bijen aan te trekken.

Praktisch: We starten met het werk om 10u op de parking van Procap, Schroeilaan 15 Hoboken en eindigen er omstreeks 12 u. Meebrengen (indien in bezit): werkhandschoenen, boormachientje op batterijen.

Big Jump

Big jump

Locatie: Vijver van Noordkasteel Bekijk hier de locatie op Google Maps

Programma
14u00 opening met Smokey tok
14u30 welkom door Discobar A Moeder
15u00 Jump
15u30 Veiling en prijsuitreiking

Kom verkleed en maak kans op een verrassend cadeautje

Doorlopende bar en hapjes met muziek van Smokey tok

Meer info

Petitie - Red de natuur in je buurt. Nu het nog kan!

Red de natuurDe actie "Red de natuur in de buurt, Joke" loopt als een trein. Al meer dan 63.000 mensen tekenden de petitie en er komen er nog elke minuut bij. Soms krijgen we ook steun uit onverwachte hoek, zoals wetenschappers en BV's. Dat doet allemaal heel veel deugd en het sterkt ons in de overtuiging dat heel veel mensen ons steunen in ons streven. Heel veel dank hiervoor! 

Honderden borden in natuurgebieden, grote spandoeken langs drukke treinsporen, uitleg tijdens wandelingen en activiteiten, berichten op websites, in tijdschriften, nieuwsbrieven, Facebook, Twitter...
Vrijwilligers van haast alle afdelingen gingen naarstig aan de slag om hun bezorgdheid over de uitvoering van het nieuwe natuurdecreet te verspreiden.

BV's zoals Veerle Baetens, Lize Feryn, Jaak Van Assche en Tine Van den Brande steunen de actie. Via een interview met Joeri Cortens in Café Corsari en met Sabine De Vos in De Zevende Dag geraakte de actie ook op nationale tv. Een grote groep wetenschappers lanceerde een oproep in De Standaard om het natuurbeleid te redden. Intussen spraken ook enkele BV's, waaronder Tine Van den Brande, Paul Michiels, Lien Van de Kelder en Lize Feryn een filmpje in waarin ze uitleggen waarom ze de petitie tekenen.

Laat ook je stem horen en teken de petitie.

Hier vind je een heel achtergronddossier.

Hoe zou u het groen in Antwerpen verbeteren?

Wandel mee en geef uw mening over het Groenplan

Fort 8Hoe zit het met groen in de grootste stad van Vlaanderen? Wat is goed, wat kan beter, en waar moet de stad Antwerpen ingrijpen om een gezonde 'stad van morgen' te worden? Het Groenplan is een lijvig document dat de groene gebieden in Antwerpen in kaart brengt en een visie uittekent voor het groen in de stad. Uw mening is meer dan welkom.

Meer info

Wandel mee in onze regio op:

 • wo 5/8, Zuidelijke Kamers (Hoboken, Wilrijk): 16u ingang Fort8
 • di 11/8, Kasteelparken (Berchem, Antwerpen, Wilrijk) 16u Middelheimlaan-Floraliënlaan

Voor andere Groenplanwandelingen in Antwerpen, zie hier.

Zaterdag 18 juli: Natuurbeheer in de Hollebeekvallei

HollebeekVandaag is de zone "De Volkstuintjes", gelegen achter het kerkhof van Hoboken en het wandelpad gelegen aan de Hollebeek, achter de huizen van de Kolonel Harrysstraat, richting Schoonselhof, aan de beurt. We gaan er maaien, snoeien waar nodig en exoten verwijderen. Al wie mee wil helpen, welkom, vele handen maken immers het werk lichter.

Praktisch: Afspraak om 10 u aan het RVT Heydehof in de Salesianenlaan te Hoboken. Er is een middagpauze voorzien om onze boterhammen te verorberen. Er word gezorgd voor frisdranken. Tegen 16 u kan bij een drankje nog wat worden nagepraat. Gereedschappen zullen aanwezig zijn, wandelschoenen of beter nog laarzen zijn aangewezen. Graag uw deelname melden aan Dirk Vandorpe.

Zie ook: de Hollebeek

Noteer ook in je agenda

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

 • Vr 24 juli: Halsbandparkiet-slaaptrek-tellingen (ARDEA)
 • Zo 26 juli: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
 • Zo 2 aug: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
 • Zo 9 aug: Natuurwandeling in het Mechels Broek
 • Zo 16 aug: Vlinderwandeling in de Hobokense Polder Inschrijven

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

Paarden en runderen:
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
Beheerplanning en schoolcontacten:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.