Natuurpunt Hobokense Polder vzw    28 januari 2014

In deze flits:

  • Feestelijke kaas- en wijnavond !!!!
  • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • 17de editie van de ANKONA-ontmoetingsdag
  • Natuur voor groentjes
  • Noteer reeds in je agenda

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zaterdag 1 februari: Gezellig samenzijn met ledenavond van onze vzw
Feestelijke kaas- en wijnavond !!!!

Info: Danny Jonckheere, 03/ 828 64 03

Om 18.30 u staat in Zaal Moretus, Berkenrodelei 34 Hoboken na een verwelkomingsaperitief een feestelijk kaasbuffet op ons te wachten. We laten het ons smaken.
Maar we maken ook tijd om het jaaroverzicht 2013 van onze afdelingswerking voor te stellen in de vorm van een becommentarieerde (computer)diashow. En we geven je al zeker een vooruitblik op onze plannen voor 2014.

We willen ook ons bestuur versterken !!! Ben je kandidaat bestuurslid, geef dan je naam door aan voorzitter Danny of penningmeester Luk.

We besluiten de avond met een lekker dessertje. Einde omstreeks 22 u

Kan je komen? Al deze verwennerijtjes (aperitief - kaasbuffet - dessert, maar ook de zaalhuur komt neer op 20 euro per persoon). Maar we willen jou extra vertroetelen en bieden dit alles aan aan 10 euro per persoon. Wie geen kaas lust, kan een charcuterieschotel bestellen. Melden bij de inschrijving.  

Inschrijven door storting van 10 euro p/p op onze rekening BE35 9796 3996 0737 van Natuurpunt Hobokense Polder ten laatste 29 januari met als mededeling "Kaasbuffet". Dranken (wijnen, bieren, frisdranken en warme dranken) dienen ter plekke afgerekend te worden. U kan ook even bellen of mailen naar Ria Thys, 03/289 73 66.

Heel welkom in Cultuurcentrum Moretus, Berkenrodelei 36 te Hoboken

Zondag 2 februari: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder

Door Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil o.l.v. Eef Flo

Al van in het voorjaar 2013 is Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil samen met Natuurpunt Hobokense Polder elke eerste zondag van de maand actief in de Polder of aan de rand van de Polder om sluikstort op te ruimen. Dus stroop uw mouwen op, smeer uw kuiten en kom ons gerust (opnieuw) vergezellen want alle hulp zal nodig zijn.

Praktisch: afspraak om 14 u op de Schroeilaan te Hoboken
Info: vreedzaamprotesttegenzwerfvuil@hotmail.com of www.facebook.com/vreedzaamprotesttegenzwerfvuil

Zaterdag 8 februari: 17de editie van de ANKONA-ontmoetingsdag

UA - Campus Groenenborger

Zaterdag 8 februari 2014 heeft de zeventiende editie van de ANKONA-ontmoetingsdag plaats. Deze editie staat in het teken van 'Van het monitoren met e-DNA overgaan tot soortenbescherming' en wordt samen met het UA-departement Biologie georganiseerd.

AnkonaDe ANKONA-ontmoetingsdag is de jaarlijkse samenkomst van verenigingen en vrijwilligers die actief zijn rond natuurstudie in de provincie Antwerpen.

Je kunt er deelnemen aan praktische workshops, lezingen volgen, informatie- en boekenstands van (natuur)verenigingen bezoeken, ... Iedereen die zich nauw betrokken voelt bij de natuur en op de hoogte wil blijven van recente natuurstudies in de provincie Antwerpen kan gratis deelnemen aan deze ontmoetingsdag. Bekijk het gedetailleerde programma.

Je kunt gratis deelnemen. Inschrijven kan nog tot 1 februari 2014 via het elektronische inschrijvingsformulier.

Vanaf 26 februari: Natuur voor groentjes

GroentjesDit voorjaar organiseert Natuurpunt Aartselaar in samenwerking met de Heemkundige Kring Aartselaar een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers.

In 5 unieke "lessen" en evenveel excursies laten de lesgevers al hun enthousiasme op je los. Je wordt ondergedompeld in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaat op reis langs de Natuur(punt)gebieden in eigen streek en verder. Met actuele thema's als klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid nemen we zelfs even een kijkje over de grenzen, maar niet zonder praktische tips voor huis en tuin. Om deel te nemen is geen voorkennis vereist. Laat deze boeiende kennismaking niet aan je neus voorbij gaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit.

De "Lessen" gaan door op woensdagen: Afspraak om 19.30 u in het lokaal van de Heemkundige Kring, Carillolei 3 te Aartselaar. Einde rond 22.30 u

De "Doe-activiteiten" vinden plaats op zaterdagen van 10 tot 13 uur. In samenspraak met de cursisten kunnen de uren wat verschoven worden. De afspraakplaats wordt tijdens de vorige les meegedeeld.

Gedetailleerde inhoud en inschrijvingsmodaliteiten op de website van Natuurpunt Aartselaar

Noteer reeds in je agenda

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Febr-maart: Paddenoverzet acties in Hoboken. Helpende handen gevraagd
  • Za 15 febr: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.