Natuurpunt Hobokense Polder vzw    27 december 2013

In deze flits:

  • Geef de natuur in Antwerpen een eindejaarsgeschenk
  • Polderborrel: winterwandeling en Nieuwjaarsdrink
  • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • Geef je mening in de Grote Natuurenquête
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Geef de natuur in Antwerpen een eindejaarsgeschenk

groen netwerkHaast je. Je kan in 2013 toch zeker nog één goede daad stellen. Stem op de website van ANB (Agentschap Natuur en Bos) voor het idee van Natuurpunt-lid Dirk Cleiren om meer natuurverbindingen in het Antwerpse tot stand te laten komen.

Je kan je stem uitbrengen door naar deze website te gaan. Dat dient wel te gebeuren uiterlijk 31/12. En wie weet vinden we mekaar terug in 2014 of later in één van die meer uitgebreide natuurverbindingen in het Antwerpse!

Je kan enkel stemmen indien je geregistreerd bent en aangelogd op die website. Misschien moet je je dus eerste registreren.

Zondag 5 januari: Polderborrel: winterwandeling en Nieuwjaarsdrink

Proost door onze voorzitter
Foto Sonja Van Kerckhove
cheers

Gidsen: Danny Jonckheere en Wim Mertens
Inschrijven: Ria Thys, 0476/33 79 36

Traditioneel wandelen we het nieuwe jaar in in ons eigen natuurgebied de Hobokense Polder. Het is bovendien een mooie gelegenheid om de opgedane grammetjes (kilootje?) door de feestelijkheden rond Kerst en Nieuwjaar er weer af te wandelen. Ware het niet dat wij jou ook verwennen met een Nieuwjaarsborrel en lekkere hapjes.

We willen je op 5 januari bovendien laten kennismaken met het nieuwe Salamanderpad én het openluchtklasje, waar onze Goudklompjes maandenlang aan gezwoegd hebben. Dat klasje wordt vandaag dan ook onze Nieuwjaarsbar!

Praktisch: We komen samen aan het infobord op de Schroeilaan (naast spoorweg) te Hoboken om 14 u en wandelen een tweetal uurtjes in de winterse Polder. We eindigen onze wandeling aan de "Vierkante Put" op het Salamanderpad. Bij de warmte van een vuurkorf laten we je genieten van een Nieuwjaarsborrel en heerlijke hapjes, bereid door Hedwig, Frieda en Ria.
Einde: omstreeks 17 u.

Kan je komen? Bij voorkeur graag een seintje op bovenstaand GSM-nummer of mailadres ten laatste 4 januari. Zo kunnen we de hoeveelheid verwennerijtjes berpalen. Heel welkom!

Zondag 5 januari: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder

Door Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil o.l.v. Eef Flo

Al van in het voorjaar 2013 is Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil samen met Natuurpunt Hobokense Polder elke eerste zondag van de maand actief in de Polder of aan de rand van de Polder om sluikstort op te ruimen.  Dus stroop uw mouwen op, smeer uw kuiten en kom ons gerust (opnieuw) vergezellen want alle hulp zal nodig zijn.

Een extraatje: alle zwerfvuilopruimers worden vandaag om 16 u verwacht aan de "Vierkante Put" op het Salamanderpad, om daar te mee te genieten van de Nieuwjaarsborrel en de hapjes, aangeboden door Natuurpunt Hobokense Polder.

Praktisch: afspraak om 14 u op de Schroeilaan te Hoboken
Info: vreedzaamprotesttegenzwerfvuil@hotmail.com of www.facebook.com/vreedzaamprotesttegenzwerfvuil

Geef je mening in de Grote Natuurenquête

grote natuurenquete

Wat is jouw mening over natuur dicht bij huis? Wat denk jij over de bescherming van bedreigde diersoorten, wilde natuur en mooie landschappen? Dat wil Natuurpunt te weten komen met de Grote Natuurenquête.
Met de resultaten stappen we naar de Vlaamse politici. Met de wijziging van het natuurdecreet staat de financiering voor aankoop en beheer van natuurgebieden onder druk. En de verkiezingen komen er in sneltreinvaart aan.
Geef je mening en maak kans op een overnachting in Les Cabanes de Marie, een prachtige boomhut op 30' van Brussel.

De Grote Natuurenquête

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Weekend 18/19 januari: Watervogeltellingen
  • Zondag 19 januari: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Zondag 19 januari: Op visite in het VOC-veldhospitaal Inschrijven
  • Zondag 26 januari: Winterwandeling Bourgoyen-Ossemeersen Inschrijven

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.