Natuurpunt Hobokense Polder vzw    29 april 2013

In deze flits:

  • Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder
    met aansluitend een openluchtontbijt
  • Kruidenwandeling en openluchtkoken met verse kruiden uit het natuurgebied
  • Slechtvalken op het Kiel: hiep hiep hoera!
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zaterdag 4 mei: Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder
met aansluitend een openluchtontbijt

Gidsen: Danny Jonckheere, 03/ 828 64 03 en Wim Mertens, 03/216 93 62
Ontbijtinfo: Jeannine Nielandt, 03/887 85 65 en Sylvia Van den Broeck, 0474 /25 22 27

Foto Luk Smets
Hollebeek

Deze vroegochtendwandeling is een klassieker en blijft telkens een zeer leuke trip in onze Polder. Zien hoe nevel en mist optrekken, horen hoe de vogels ontwaken en hun eerste liedjes fluiten. En misschien kunnen we al de eerste zomervogels waarnemen, die een plekje aan het zoeken zijn om te gaan broeden. Dit moet je echt eens gedaan hebben.
En we gaan natuurlijk ook eens kijken hoe de Gallowayrunderen en de Konikpaarden het stellen. In het voorjaar zijn er immers drie nieuwe kalfjes geboren, waarvan er twee in de Polder vertoeven.

En al voor de zesde keer koppelen we aan deze wandeling iets extra's. Van wandelen krijg je immers honger. Vandaar dat we je een volwaardig ontbijt aanbieden in de natuur!

Praktisch: afspraak om 6 u op de Schroeilaan (parkeerstroken nabij station). Einde ontbijt voorzien omstreeks 10 u.
Inschrijven noodzakelijk voor 1 mei! Voor het ontbijt betaal je 4 euro per persoon en 2 euro voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. Stort je deelnamebedrag voor 1 mei op rek. BE35 9796 3996 0737 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling "ontbijt Hobokense Polder" en het aantal personen.
Meebrengen: laarzen, verrekijker, vogelgids

Maandag 20 mei: Kruidenwandeling in de Polder en openluchtkoken met verse kruiden uit het natuurgebied

Foto Luk Smets
Hollebeek

Info en inschrijvingen: Jeannine Nielandt, 0475/42 95 23 of Ria Thys, 03/289 73 66

Gezien het succes van het openluchtkoken vorig jaar, herhalen we dit ook dit voorjaar. We maken eerst een korte wandeling in de Polder met de bedoeling een aantal eetbare kruiden te plukken. Na een uurtje gaan we aan de slag om een gezond en lekker eetmaal te bereiden. Dit doen we in openlucht. En natuurlijk zullen we alles ook ter plekke opsmullen.

Praktisch: Jeannine, Sylvia, Godelief en Ria zetten je aan het werk en voorzien alle kookspullen. Er kunnen 20 personen deelnemen. Dus snel inschrijven door 5 euro p/p te storten op rekening BE35 9796 3996 0737 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling "kooknamiddag" + aantal personen. 
Afspraak om 13.30 u aan het bord op de Scheldelei, tegenover de Leigrachtlaan. Einde voorzien omstreeks 18 u. Deze activiteit gaat niet door bij regenweer.

Slechtvalken op het Kiel: hiep hiep hoera!

 

Het is zover! We kunnen alle slechtvalkenmeters, -peters en -liefhebbers met grote trots melden dat zopas de eerste Kielse slechtvalken geboren zijn!
Op woensdag 24 april werden de eerste twee kuikens geboren, op donderdag 25 april kwam daar al een derde jong bij. En spoedig kwam ook het vierde ei uit. Reeds op hun eerste levensdag maken de kleine pulli een grote transformatie door: van een compleet roze, naakt en glad wezentje tot een wit, donzig kuiken.
Lees verder wat onze projectcoördinator Joris op de blog van vogelwerkgroep Ardea zet.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • za 8 juni: Wandeling in de duingebieden van De Panne inschrijven!
  • za 15 juni: Kajakken op de Ourthe op zoek naar beversporen inschrijven!
  • vr 21 juni: Natuur in de schemering

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.