Natuurpunt Hobokense Polder vzw    12 januari 2013

In deze flits:

 • Ledendag: Polderwandeling en Feestelijk kaasbuffet
 • Weer nieuw leven bij onze Gallowaykudde
 • Milieugedrag van jongeren in context
 • Natuurbeheer in de Hobokense Polder: legheggen maken
 • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zaterdag 19 januari: Polderwandeling en Feestelijk kaasbuffet

Gezellig samenzijn met algemene vergadering van onze vzw

Info: Danny Jonckheere, 03/ 828 64 03

Veel water, veel sfeer... foto: Guy Borremans

De inschrijvingen komen vlot binnen. Zorg dat je er snel bij bent!

Dit jaar bestaat ons gezellig samenzijn uit twee delen.

 1. We starten met een korte wandeling in de Hobokense Polder met enkele leuke verrassingen! Warm ingeduffeld stappen we door ons natuurgebied. Het zal wellicht niet zo winters zijn als verwacht, maar de huidige hoge waterstand geeft een uitzonderlijke sfeer. Laarzen noodzakelijk!
  We komen samen om 15.30 u aan de Moretus, Berkenrodelei voor een wandeling van een uurtje in de Polder. Onderweg laten we je genieten van een Nieuwjaarsborrel (het is immers nog januari). We wandelen terug naar de Moretus voor het feestelijk deel!
 2. Om 17.30 u staat een feestelijk kaasbuffet op ons te wachten. We laten het ons smaken.
  Maar we maken ook tijd om het jaaroverzicht 2012 van onze afdelingswerking voor te stellen in de vorm van een becommentarieerde (computer)diashow. En we geven u al zeker een vooruitblik op onze plannen voor 2013. We willen ook ons bestuur versterken !!!
  We besluiten de avond met een lekker dessertje. Einde omstreeks 21.30 u

Indien je de wandeling niet ziet zitten of je er eenvoudig geen tijd voor hebt, ben je uiteraard ook welkom tegen 17.30u.

Al deze verwennerijtjes (borrel - verrassing - kaasbuffet - dessert, maar ook de zaalhuur komt neer op 19 euro per persoon). Maar we willen jou extra vertroetelen en bieden dit alles aan aan 9 euro per persoon. Inschrijven door storting van 9 euro p/p op onze rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder ten laatste 15 januari met als mededeling "Kaasbuffet". Dranken (wijnen, bieren, frisdranken en warme dranken) dienen ter plekke afgerekend te worden met de uitbater.
Heel welkom!

PS   Voor onze leden: Knip de bon uit ons tijdschrift Polder.blad en je krijgt een verrassing tijdens de Polderwandeling!

Weer nieuw leven bij onze Gallowaykudde

foto: André Van Langenhove
 Gallowaykalf

Donderdag is weer een kalfje geboren in onze Gallowaykudde. Moeder en boorling stellen het goed. We hopen spoedig het geslacht vast te stellen, maar voorlopig laat de moeder geen toenadering toe. Gelijk heeft ze!

 

Krijg je zulke fantastische nieuwtjes graag nog sneller? Reeds 222 Facebookvrienden waren vrijdag al op de hoogte. Word ook fan van onze Facebookpagina!

Milieugedrag van jongeren in context

In het kader van onze opleiding Master in de Milieuwetenschap aan de Universiteit Antwerpen voeren wij, vier studenten, een onderzoek uit in Vlaanderen rond het thema "Milieugedrag van jongeren in context". Hiervoor zijn we op zoek naar 16-, 17- of 18-jarigen om een online vragenlijst in te vullen. Bij deze de vraag aan alle jongeren die dit lezen om deel te nemen aan dit onderzoek. Onder de deelnemers worden na afloop 5 paar cinematickets verloot. Alvast nen dikke merci!!
Baaten H, Castelein V, Costermans L, Decancq I

Klik hier om naar de enquête te gaan.                                                Deze melding kwam binnen via onze Facebookpagina!

Zondag 13 januari: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

vlechthegDe workshop legheggen maken op 15 december kende veel succes. Een mooi voorbeeld hoe natuur en cultuur in elkaar verweven kunnen zijn.

Vandaag werken we hieraan verder. Vele handen maken het werk lichter en geven ook een fijne sfeer. Dus welkom.

Afspraakplaats en -uur: Om 9 u Schroeilaan (straat naast de spoorweg) aan de container naast firma Procap. Of om 9.30 u, maar bel dan even naar Danny voor de juiste werkplek.

Meebrengen: werkhandschoenen en stevige schoenen of laarzen. Danny zorgt steeds voor een lekkere koffiekoek voor elke noeste werker/werkster.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

 • We 12/13 januari: Watervogeltellingen in de Hobokense Polder en langs de Schelde
 • Za 26 januari: Plaatsen van paddenschermen in de Schansstraat
  (nabij Fort 8)
 • Zo 27 januari: Winterwandeling in Broek De Naeyer

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.