Natuurpunt Hobokense Polder vzw    11 juli 2012

In deze flits:

  • Bezoek aan het Blotevoetenpad te Zutendaal
  • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Fietstocht in Kalmthout en omgeving met bezoek Bijenteeltmuseum
  • Natuur.fietszoektocht in Aartselaar en Rupelstreek
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zondag 22 juli: Bezoek aan het Blotevoetenpad te Zutendaal

Leiding: Danny Jonckheere en Eva Suls

BlotevoetenpadOp onze blote voeten lopen zijn de meeste onder ons al lang verleerd. Van kleins af aan werd er al gezegd: ”Doe iets aan uw voeten.”
Maar nu kunnen we onze voeten terug de vrijheid geven om te voelen en te genieten. Voel de prikkels van houtsnippers, stenen, gras, zand. Voel warm en koud, vochtig en droog. Aangenaam, opwekkend en prikkelend op een route van bijna 2 km in de Lieteberg.
Het lopen op blote voeten is medisch gezien zeer gezond en heeft een positieve werking op de mens. Het stimuleert het hart en de bloedsomloop en de bloeddruk.
Op het pad zijn er verschillende waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen en ook een uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug waar dat we op onze blote voeten over en op moeten.
Kortom, kom mee op deze leuke halve dag uitstap voor jong en oud. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zeker mee en gaan dit zeer tof en leuk vinden.
Nadien sluiten we af met een pick-nick die we zelf hebben meegenomen en die we daar op een zeer ruim terras kunnen opeten (dranken van het café!)

Praktisch: afspraak om 9.30 u op de parking van de Kioskplaats in Hoboken en aan ‘t Spant, Boomsesteenweg (onder viaduct) Wilrijk 15 minuten later.
Kostendelend samenrijden aan 5 eurocent/km.
De afstand naar Zutendaal is 108 km, neem een 11 euro voor de onkosten van het vervoer.
Einde in Hoboken omstreeks 15 u.

Meenemen: een stuk van 1 euro voor de locker van de schoenen (die krijg je nadien terug), handdoek om nadien de vuile voeten proper te maken en natuurlijk onze pick-nick.
Deelnameprijs: volwassenen 3 euro p/p. Kinderen onder de 1.20 m 2.50 euro p/p.

Voorinschrijven verplicht. Wie mee wil stort ten laatste 15 juli de deelnameprijs op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met vermelding “Blote voetenpad” en het aantal personen en mail/tel.nr.
Wie bijkomende inlichtingen wenst of wie na het verstrijken van de inschrijfdatum toch nog mee wil, telefoneert of mailt naar Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

Zaterdag 4 en 18 augustus: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

Info: Danny Jonckheere, 03/ 828 64 03 en Wim Mertens, 03/216 93 62

Einde juni werd er weer gestart met het maandelijks weekendnatuurbeheer, overwegend afwisselend een zaterdag en een zondag. Er wordt gewerkt van 9 u tot 13 u.
We kunnen ieders hulp gebruiken om het natuurbeheer uit te voeren: jong en oud, man en vrouw, ...
Een greep uit de uit te voeren werken voor deze zomer en het komende najaar:
- maaien en afvoeren van maaisel
- onderhoud wandelpaden
- verwijderen van exoten
- verwijderen van sluikstort

Vele handen maken het werk lichter en geven ook een fijne sfeer. Dus welkom. Er wordt gezorgd voor een lekkere koffiekoek voor de noeste werkers.

Afspraakplaats: Schroeilaan (straat naast de spoorweg) aan de container naast firma Procap. Meebrengen: werkhandschoenen en stevige schoenen of laarzen.

Zondag 19 augustus: Fietstocht in Kalmthout en omgeving met bezoek
Bijenteeltmuseum

Dit jaar is er door Natuurpunt Hobokense Polder weer een familiale fietstocht gepland.
Deze gaat door op zondag 19 augustus 2012.

Voor meer info en inschrijven klik op onderstaande afbeelding:

fietstocht

30 juni tot 30 september: Natuur.fietszoektocht in Aartselaar en Rupelstreek

Natuur.fietszoektochtEen initiatief van Natuurpunt Aartselaar.

Van 30 juni tot 30 september kan je deelnemen aan een mooie fietstocht langs de mooiste natuurplekjes van onze regio.

Een informatieve brochure leidt je langs natuurgebieden zoals het Cleydael, Walenhoek, Maeyenhoek, Niels Broek en de Reukens. Je passeert park Solhof en het park van Boom. Je kan even verpozen in recreatiedomein De Schorre en wordt geleid door het toekomstige Stadsrandbos.

Op de verschillende aandachtsplekken zal je gevarieerde vragen kunnen oplossen. Ook fotovragen zullen je aandacht vasthouden. Soms laten we je even te voet in een natuurgebiedje stappen. Zorg voor waterdicht schoeisel en een fietsslot.

Alle vragen worden op duidelijk vastgelegde plaatsen gesteld en dus kan tijdens het rijden alle aandacht naar de verkeersveiligheid gaan.

De route is lusvormig. Je kan dus overal instappen. Haal een brochure (5 euro) in één van onze afhaalpunten en vertrek van daar.

Verschillende horecazaken steunen onze actie. In de brochure vind je enkele uitknipbonnetjes, die je een korting of iets extra's opleveren.

Er zijn prachtige prijzen te winnen. Wij danken onze sponsors! De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 28 oktober 2012 in de foyer van het Cultureel Centrum 't Aambeeld te Aartselaar. Winnaars krijgen een persoonlijke uitnodiging.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Za 8 sept: Bezoek aan de bossen van de Merode en Averbode Bos en Heide
  • Wo 3 oktober: Start Cursus "De stad, mijn eerste natuur" inschrijven

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.