Natuurpunt Hobokense Polder vzw    21 april 2012

In deze flits:

  • Wandeling langs groengebieden in de omgeving van Fort 8 met aandacht voor het Masterplan
  • De Roma biedt Natuurpuntleden korting bij 2 Folkconcerten
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zondag 29 april: Wandeling langs groengebieden in de omgeving van Fort 8
met aandacht voor het Masterplan

masterplan Fort 8Gids: Danny Jonckheere, 0478/ 33 24 27

In februari werd door het Antwerps stadsbestuur een voorontwerp van het Masterplan voor de omgeving van Fort 8 goedgekeurd. Dit plan, waarvoor we meer dan twee jaar geleden onze verwachtingen zeer gemotiveerd hadden ingediend, beantwoordt geenszins aan onze voorwaarden.
Een uitgebreid artikel van Frans Thys kan u lezen in Polder.blad of onze website.

Vandaag gaan we eens kijken over welke groengebieden dit Masterplan handelt en krijgt u informatie ter plekke. Uiteraard gaan we ook oog hebben voor al het voorjaarsgroen en voor de vogels die in dit seizoen hun hoogste lied zingen.

Praktisch: Afspraak om 14 u op de parking van Sportcomplex Sorghvliedt, Krijgsbaan Hoboken. Einde voorzien omstreeks 17 u.
Goede wandelschoenen volstaan, eventueel verrekijker en fototoestel.

De Roma biedt Natuurpuntleden korting bij 2 Folkconcerten

Natuurpunt & Folk in De Roma? Ons lijkt het een duidelijke link. Folkfestivals zijn de groenste die er zijn. Het magazine Goe Vollek! is voortrekker in de werkgroep eco-cultuur van minister Joke Schauvliege. En De Roma won op de cultuurmarkt 2011 de ARGUS-prijs voor de meest ecologische stand.

Vanuit De Roma zijn we altijd op zoek naar het juiste publiek. Daarom dat we u graag volgend aanbod doen. Voor alle Natuurpuntleden in de provincie Antwerpen voorzien we een extra korting voor twee onderstaande concerten. Je betaalt slechts €9 ipv €16 voor de concerten van de Griek Makis Seviloglou (25/04) en de Britse June Tabor (02/05). June Tabor kreeg voor haar jongste album Ashore 4 sterren in De Standaard en won 4 prijzen tijdens de laatste BBC Folk Awards.

Deze kortingen gelden enkel in voorverkoop via 03 292 97 40 of aan onze ticketbalie, Turnhoutsebaan 327 - Borgerhout. Geldig voor alle Natuurpuntleden en hun familie/vrienden. Dit aanbod geeft geen recht op terugbetaling van eerder gekochte tickets.

wo 25 apr 2012: Makis Seviloglou
actie voor Natuurpuntleden: €9 ipv €16

za 28 apr 2012: 10 jaar Ambrassband

zo 29 apr 2012: Graindelavoix

WO 2 mei 2012: June Tabor
actie voor Natuurpuntleden: €9 ipv €16

wo 16 mei 2012: Luka Bloom

wo 29 aug 2012: Het zesde metaal

Roma

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • zo 6 mei: Dagje Tilff: Speleologie en voorjaarsbloeierswandelingen (grotbezoek is volzet, voor de wandelingen kan nog ingeschreven worden)
  • za 12 mei: Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder met aansluitend een openluchtontbijt
  • do 24 mei: Nachtegalenwandeling in de Hobokense Polder

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.