pluspunt

Natuurpunt Hobokense Polder vzw    26 december 2011

In deze flits:

  • Polderborrel: winterwandeling en Nieuwjaarsdrink
  • TODOS van Hoge Fronten
  • Extra dik Polder.blad
  • Natuur.kalender 2012: een fijn geschenk
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zaterdag 7 januari: Polderborrel: winterwandeling en Nieuwjaarsdrink

Polderborrel

Na de feesten een frisse neus halen in ons prachtig natuurgebied, de Hobokense Polder.
Warm ingeduffeld stappen we door het winters natuurgebied, dat - wie weet - zelfs bedekt is met sneeuw en een ijslaag op het Broekskot en het Rallegat.

Praktisch: We komen samen aan het infobord op de Scheldelei, t.o. de Leigrachtlaan om 14 u en wandelen een tweetal uurtjes in de winterse Polder.
We beëindigen de wandeling aan het KIJK.punt, maar dan begint de pret pas goed. Want bij de warmte van een vuurkorf laten we je genieten van een Nieuwjaarsborrel met lekkere hapjes.
En wie er vorig jaar bij was, weet dat het heel gezellig was.
Kan je komen? Bij voorkeur graag een seintje ten laatste 6 januari. Zo kunnen we min of meer de hoeveelheid verwennerijtjes bepalen.
Heel welkom!

Info: Ria Thys, 03/289 73 66

TODOS van Hoge Fronten/Lieke Benders

TodosBeeldende wandeltocht voor één persoon

U wordt op pad gestuurd, het Polderbos in. Tijdens de wandeling komt u verschillende schuilhutten tegen. Daar krijgt u iets te zien of te horen. Of u ontvangt een opdracht. Voor wie niet zo avontuurlijk aangelegd is: geen nood, u bent niet echt alleen. Al doen de bedenkers wel erg hun best u even het gevoel te geven dat u op een winterse dag door een niemandsland zwerft. Een goede reden om naar Hoboken te trekken, lijkt ons.

De wandeling duurt een 2 tal uur en de deelname kost €6. Er starten vanaf 8u tot 15u om het half uur 5 wandelaars. Meer informatie vind je op www.wintervuur.be.

Natuurpunt Hobokense Polder verleende graag bijstand aan dit cultureel initiatief, dat kadert in Wintervuur.

Extra dik Polder.blad

Polder.blad 

Onze leden krijgen een van volgende dagen een extra dik Polder.blad in de bus, wel 36 blzn. Onze uitgebreide kalender biedt naast onze natuurwerken en uitstappen ook een cursus "Zoogdieren en hun sporen" en een Vierdaagse naar de Voerstreek. Snel inschrijven is de boodschap.

Wim Mertens vertelt ons wat er gaande is in de Hobokense Polder. Daarnaast blikt Luc Van Schoor terug op een maand trektellen. Onze paddenoverzetactie wordt dit jaar uitgebreid met een inzet nabij Fort 8. Thierry Maréchal zet zijn reeks "Vlees en gezondheid" verder, terwijl Guy Borremans de zeehondhistorie belicht. Frieda Heyninck brengt ons een kortverhaal over het winterkoninkje, dat ook door Eva Suls in een nieuwe rubriek 'In beeld' besproken wordt.

Hou je brievenbus in de gaten.

Natuur.kalender 2012: een fijn geschenk

Natuur.kalender 2012 

Ook voor het jaar 2012 kan je een mooie Natuur.kalender bekomen met prachtige foto's van bekende natuurfotografen. Prijs 9 euro.

Je kan ook wenskaarten met foto's uit de Natuur.kalender aanschaffen. Ze worden verkocht in sets van 5 stuks met omslag aan 5 euro. Zij bevatten geen tekst of jaartal, dus kan je ze een jaar later ook nog verzenden of gebruiken voor verjaardagen.

Onze nieuwe kalender 2012 kan je al eens doorbladeren op onze website.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Za 14 jan: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Weekend 14/15 januari: Watervogeltellingen in de Hobokense Polder en langs de Schelde

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.
  André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75
Voor natuurbeheer met schoolklassen:
  Roger Desmedt, 03/237.97.47

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.