Natuurpunt Hobokense Polder vzw    22 augustus 2011

In deze flits:

 • Familiale fietstocht in het prachtige Scheldeland
 • Jong en avontuurlijk: sluit aan bij JNM
 • Nieuw dak op onze kijkhut
 • Avonddebat 'Overal multifunctioneel bos: utopie of realiteit?'
 • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Zondag 28 augustus: Familiale fietstocht in het prachtige Scheldeland

Organisatie: André van Langenhove en Paul Van den Broecke

gietstochtDit jaar richt Natuurpunt Hobokense Polder weer een familiale fietstocht in van +/- 45 km. We fietsen aan een tempo dat iedereen (getraind of boodschappenfietser) gemakkelijk aankan.

Waar gaan we fietsen? We vertrekken vanop de parking van het voetbalveld in de Buizerdlaan in Branst (Bornem). We fietsen vooral langs aangename paden tussen landbouwpercelen en ook even naast de Schelde.

Voor het transport naar Branst vragen we aan wie kan om zijn fietsdrager voor de auto te gebruiken. Voor wie over geen fietsdrager beschikt, kunnen wij voor fietstransport zorgen. Dit is wel beperkt in het aantal fietsen!

Waar samenkomen?
Met diegenen die zelf een fietsdrager hebben, spreken we af om 10 u op de parking aan het voetbalveld in de Buizerdlaan in Branst.
Wie fietsvervoer nodig heeft, dient ten laatste zijn fiets(en) af te leveren om 9 u aan het station Hobokense Polder (Kruising Berkenrodelei en de spoorweg) en dit op voorhand te melden aan de organisatoren!

Meer info en wegbeschrijving in de agenda op onze website

Om alles in goede banen te leiden vragen we je om in te schrijven voor deze activiteit.
Liefst via deze website of telefonisch aan André, 03/288 00 81 of Paul, 03/828 63 38

Jong en avontuurlijk: sluit aan bij JNM

jnmJNM is een jeugdbeweging die in over heel Vlaanderen actief is en zich focust op drie pijlers: Natuur, milieu, en beheer. We lopen achter vlinders, klimmen in bomen, gaan met de trein op stap, voeren discussies, beheren de natuur, denken na over het milieu, doen aan natuurstudie,... kortom: we amuseren ons.

In september organiseren wij met afdeling Antwerpen de Startdagen waar iedereen tussen de 7 en de 26 jaar oud en zich aangesproken voelt eens echt kan beleven/ontdekken wat JNM inhoudt.

 • 10 september: Piepers (7 tot 12 jaar) => Zoektocht in het Rivierenhof
 • 11 september: INI (13 tot 15 jaar) => Kajakken + natuurstudie (libellen)
 • 23-25 september: Groten => weekendje aan zee

Dus: Heb je kinderen, kennissen, nichtjes en neven, vrienden ,... die eventueel geïnteresseerd zouden kunnen zijn? Laat ze kennis maken met JNM op een van de startdagen !!!!!!!

Wil je meer te weten te komen over JNM en haar knotsgekke afdeling Antwerpen kijk op: jnm.be/antwerpen

Nieuw dak op onze kijkhut

kijkhutdakHet dak van onze kijkhut had heel wat te lijden van de tand des tijds en van vandalisme. Onze Goudklompjes namen de vakantieperiode te baat om hier een grondige renovatie te doen. Het oude dak werd afgebroken en afgevoerd. Een nieuw dak werd tot in de puntjes afgewerkt. Vogelkijken wordt weer een stuk aangenamer.

Foto's van de bouwwerken vind je hier.

Wel bedankt Adri, André, André, Iori, Gilbert, Franz, John, Paul en Roger

 

Onze Goudklompjes zijn onze vrijwillige terreinbeheerders. Zij werken elke woensdag. Ook zin om je eens goed uit te leven in de natuur? Join the club!

Avonddebat 'Overal multifunctioneel bos: utopie of realiteit?'

Debat ingericht op 21 september door ANKONA (Antwerpse Koepel voor Natuurstudie) in samenwerking met de provinciale milieuraad en de bosgroepen uit de provincie Antwerpen georganiseerd.

Iedereen die geïnteresseerd is in de bosproblematiek kan deelnemen aan dit publieksdebat.

Het debat heeft plaats in de provincieraadzaal (eerste verdiep) van het provinciehuis van Antwerpen (K. Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen). Meer info en inschrijvingsformulier op de website van de provincie.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

 • 8-11 en 15-18 september: 2 reizen naar Schiermonnikoog volzet
 • za 10 september: Natuurbeheer
 • do 22 september: Info-avond - Behaag natuurlijk en autochtoon...
  Voor meer biodiversiteit in de "ecologische" siertuin

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.