Natuurpunt Hobokense Polder vzw    21 mei 2011

In deze flits:

  • Natuur in de schemering in de Hobokense Polder
  • Natuurpunt op het schoolfeest van Polderstadschool
  • Dag van het Park in Hoboken
  • Zingen met Axl Peleman
  • Westmalle Trappist in een 'Natuurpuntjasje'
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Vrijdag 27 mei: Natuur in de schemering in de Hobokense Polder

Gidsen: Danny Jonckheere en Bert Mertens
Info: Annie Vandeweyer - Van Zwieten, 03/828 37 60

Natuur in de schemering! Dit kan vanalles zijn: de vele vogels die rondom ons fluiten, de ondergaande zon, een waterral die zijn roep laat horen vanuit de rietvelden.
Kom eens kijken hoe onze Galloways en Konikpaarden het doen, hoe zij zorgen voor het mooi stuk natuur dat zij “beheren”.

Praktisch: Afspraak om 19 u aan het station Hoboken Polder, Berkenrodelei. Einde voorzien omstreeks 22 u.
Meebrengen: laarzen, verrekijker, vogelgids en muggenmelk

Zaterdag 28 mei: Natuurpunt op het schoolfeest van Polderstadschool

PolderstadschoolPolderstadschool heeft al verschillende jaren een intense samenwerking met onze afdeling. Elke klas van klein tot groot wordt in de loop van een schooljaar wel eens begeleid door een Natuurpuntmedewerker bij wandelingen, natuurbeheer, nestkastjes timmeren, braakballen pluizen, .... Vandaag staan we met een "Rad van natuur" op het schoolfeest.

Heb je een uurtje vrij op zaterdagnamiddag om Resi (03 455 87 06) te helpen, neem dan snel met haar contact op.

Zondag 29 mei: Dag van het Park in Hoboken

Natuurpunt Hobokense Polder neemt actief deel!

Dag ven het Park“Groen in je buurt” Er is al heel wat onderzoek rond gedaan. En welk deelaspect ook wordt onderzocht, de conclusie komt altijd op hetzelfde neer: groen heeft een positieve invloed op de mens en zijn omgeving.
Elk jaar wordt de laatste zondag van mei voorbehouden voor de “Dag van het Park”, waarbij telkens een welgekozen thema centraal staat. In 2011 is de slogan, die alle theorieën over de weldaden van groen in de stad samenvat: “Meer groen, ’t zou deugd doen”.

In onze afdeling hebben we zeker niet te klagen over gebrek aan groen met onze prachtige Hobokense Polder als grootste natuurgebied in de zuidelijke Antwerpse regio.
Maar met de Dag van het Park wil men dit jaar het Sorghvlietpark “in the picture” zetten.
En daarvoor is beroep gedaan op onze Natuurpuntafdeling. We zullen in de loop van de dag enkele wandelingen begeleiden in het Sorghvlietpark, met dank aan Luk en Danny.

Op de centrale plaats zal vanalles te beleven zijn: proef- en doestanden, informatie, ...
Natuurpunt Hobokense Polder zal ook aanwezig zijn met een info- en knutselstand: we gaan heel eenvoudige bijenhotelletjes maken met de geïnteresseerde kinderen.
We kunnen hiervoor zeker nog hulp gebruiken. Ben je vrij tussen 10 u en 17 u om enkele uren te helpen, laat het even weten aan Ria: 03/ 289 73 66

Zingen met Axl Peleman

kikker 
Vorige maand werd voor ATV een Antwerps volksliedje opgenomen door Axl Peleman en leden van Natuurpunt Hobokense Polder. Opnameplaats was natuurlijk ons prachtig natuurgebied.

Klik hier om de videoclip te zien

Met dank aan alle zangers !

We hebben andere videaclips op onze site even op een rijtje gezet.

Fauno en Veggie

Fauno_VeggieOnze oproep voor een naam voor ons kalfje werd enthoesiast beantwoord. Meer dan 30 leden bezorgden ons een 40-tal namen. Maar tot onze eigen verrassing werd op 6 mei nog een kalfje geboren, een koetje dit keer. Ons bestuur heeft dus twee namen gekozen uit die lijst.

Tijdens het heerlijk openluchtontbijt na onze vroegochtendwandeling op 15 mei werden de namen bekend gemaakt. Fauno heet ons stiertje en het koetje werd Veggie genoemd. Resi Pansaerts en Pol Goossen zijn de naamgevers en krijgen een presentje.
De motivatie van Pol sprak ons biezonder aan: "Veggie = ludieke doordenker, niet alleen op diervriendelijk, maar ook op ECOLOGISCH VLAK! Kortom een reuzepas in de goede, wat zeg ik, in de juiste richting."

Bij geboorten horen natuurlijk meters en peters. Charlotte en André hebben Fauno en Jeannine en Wim hebben Veggie als petekind.

Kijk eens op onze website voor fotoreportages van de wandeling en ontbijt.                                  Foto: Sonja Van Kerckhove

Westmalle Trappist in een 'Natuurpuntjasje'

Natuurpunttrappist 

Natuurpunt blaast eind dit jaar 10 kaarsjes uit. Om dit te vieren stapte Natuurpunt naar de Brouwerij der Trappisten van Westmalle om een feestelijke verpakking met twee flesjes tripel, twee flesjes dubbel en een trappistenglas te ontwikkelen.

De mandjes worden verkocht aan € 10,00 (€ 0,40 leeggoed inbegrepen) het stuk. Per verkocht mandje krijgt Natuurpunt € 2,00.

Vanaf 16 juni 2011 zijn deze mandjes te verkrijgen in alle Vlaamse Delhaizewinkels.

Komende activiteiten

 

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Za 11 juni: Wandeling in Biesbosch en bevertocht met fluisterboot (bijna volzet, best eerst even bellen)
  • Ma 13 juni: Bloemen- en bijenwandeling in de Hobokense Polder

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.