Natuurpunt Hobokense Polder vzw    22 februari 2011

In deze flits:

  • Paddenoverzetactie Polderstad
  • Krooneend op het Broekskot
  • Brandhout te koop
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

Paddenoverzetactie Polderstad

amplexusJe vernam het al via de pers: de eerste padden zijn weer op pad. De padden, kikkers en salamanders zoeken hun voortplantingspoelen op om daar een partner te vinden. Dit gebeurt langs de zeer drukke Scheldelei en in de achterste straten van Polderstad en ook aan de drukke Schroeilaan, die ze dan moeten oversteken.
De dieren worden actief in hun wandeltocht rond 19 u en dit tot ca. 22 u.
Dus we hebben jullie hulp zeer hard nodig om ze een handje te helpen met het oversteken van de straat.
Voor verdere info: bel of mail Danny Jonckheere,
0478/33 24 27.

Momenteel is het terug wat te koud. Padden hebben windstille vochtige dagen nodig met een temperatuur vanaf 7°C. Vanaf donderdag verwacht men terug hogere temperaturen.

Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje.

Meer info op onze website.

Krooneend op het Broekskot

KrooneendOp 10 februari werd een krooneend opgemerkt op het Broekskot, de grootste vijver in de Hobokense Polder. Verschillende waarnemers gaven dit in op waarnemingen.be. Onze dank hiervoor.

Het is de eerste maal dat een krooneend genoteerd werd in de Hobokense Polder. Het is het juweel onder de duikeenden. Vooral de mannetjes zijn, met hun vosbruine kop en rode snavel, een lust voor het oog. Het is een schaarse soort voor Vlaanderen. Hij komt vooral voor in Oost-Europa. De laatste 10-tallen jaren is zijn areaal stilaan naar het westen uitgebreid.

Geef ook je waarnemingen in op www.waarnemingen.be

Krooneend - Foto Guy Borremans  

Brandhout te koop

brandhoutIn de Hobokense Polder zijn naast de bossen ook de waterplassen, rietkragen en grasveldjes zeer waardevol. Om deze te behouden, is het noodzakelijk de verbossing tegen te gaan. Dat levert nogal wat hout op. Kom je mee werken, dan mag je daar gratis over beschikken. De rest stellen we te koop.

Brandhout is te koop aan 15 euro per stère (dit is ongeveer 1 m3), voornamelijk wilg. Je kan nu bestellen bij onze conservator Wim Mertens (03 216.93.62). Kom je bestelling afhalen op zaterdag 12 maart tussen 13 en 14 u achter bedrijf Procap, Schroeilaan 15, Hoboken.

Komende activiteiten

 

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • we 4-6 maart: Wandelweekend: Op zoek naar de oehoe (volzet)
  • we 12-13 maart: Watervogeltellingen
  • za 12 maart: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • wo 16 maart: Bestuursvergadering (iedereen steeds welkom)

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke dinsdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.