Natuurpunt Hobokense Polder vzw    20 mei 2010

In deze flits:

  • Tel jij ook mee tot 2010 ?
  • Natuur in de schemering in de Hobokense Polder
  • Nachtvlinderonderzoek
  • Afgelast wegens verkiezingen
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Tel jij ook mee tot 2010 ?

Nu zaterdag is het de Internationale dag van de Biodiversiteit. Dat die bedreigd is, is duidelijk voor ons, maar jammer genoeg is niet iedereen daarvan op de hoogte. Daarom willen Natuurpunt en partners (1) dit weekend onze biodiversiteit extra in de kijker zetten, door samen met alle waarnemers tot het symbolische aantal van 2010 soorten te tellen.

Ga je op stap? Vergeet dan niet om al je waarnemingen in te voeren op www.waarnemingen.be. Alle waarnemingen van zaterdag 22 en zondag 23 mei die vóór maandagnamiddag 17u worden ingevoerd tellen mee. Samen hopen we minstens 2010 verschillende soorten waar te nemen in Vlaanderen. Je kan de stand volgen via het speciale telscherm dat vanaf zaterdagochtend actief is.

Ken je waarnemingen.be nog niet of ben je nog niet geregistreerd? Neem zeker al eens een kijkje om te weten hoe je moet invoeren of blader eens door deze 'snel van start – gids' uit het jaarrapport van Natuurpunt Studie.
Tel mee tot 2010 en maak duidelijk dat onze biodiversiteit aandacht en bescherming verdient!

(1) 'Tel mee tot 2010' is een samenwerking tussen Natuurpunt Studie, de Belgische Arachnologische Vereniging (ARABEL), Libellenvereniging Vlaanderen, Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM), Vlaamse Werkgroep voor Bryologie en Lichenologie (VWBL) en de Vlaamse Vereniging voor Entomologie (VVE).

Vrijdag 4 juni: Natuur in de schemering in de Hobokense Polder

waterralGidsen: Danny Jonckheere en Wim Mertens
Info: Annie Vandeweyer - Van Zwieten, 03/828 37 60

Natuur in de schemering! Dit kan vanalles zijn: de vele vogels die rondom ons fluiten, de ondergaande zon, een waterral die zijn roep laat horen vanuit de rietvelden.

Praktisch: Afspraak om 19 u aan het station Hoboken Polder, Berkenrodelei.
Einde voorzien omstreeks 22 u.
Meebrengen: laarzen, verrekijker, vogelgids en muggenmelk

Wie wil, kan aansluitend deelnemen aan onderstaande activiteit.

Vrijdag 4 en 11 juni: Nachtvlinderonderzoek

brandnetelmotAmper 5 jaar geleden waren er slechts enkelingen met nachtvlinders bezig. Dit is sterk veranderd dankzij het enthousiasme van die kleine groep pioniers. Verder zorgde de mogelijkheid van het aanschaffen van een mottenbak voor een "een boost", maar vooral de uitgave van een prachtige Nederlandstalige gids maakte deze dierengroep op zeer korte tijd enorm populair.

Geïnteresseerden kunnen proeven van de nachtvlindersoortenrijkdom in Hobokense Polder op vrijdag 4 en 11 juni vanaf 23u00 op de Oude Spoorwegberm. Best muggenmelk meenemen en eventueel fototoestel, want 't zal de moeite zijn.

Afspraak om 23 u op de parking van Procap (Schroeilaan 15, ter hoogte van het voetgangersbrugje). Tot dan !
Meer info: Leo Janssen (0472/363414)

Brandnetelmot, foto Leo Janssen  

Zondag 13 juni: De Slikken van de Heen en de Dintelse Gorzen

afgelastHelaas zien we ons genoodzaakt deze uitstap af te lasten. Deze zondag zijn er in ons land immers federale verkiezingen. Een uitstap van een hele dag wordt daardoor onmogelijk.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Do 3 - zo 6 juni: Natuurvierdaagse aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk Volzet
  • Zo 20 juni: Wandeling in de Hobokense Polder: Verdediging van planten

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.