Natuurpunt Hobokense Polder vzw    2 mei 2010

In deze flits:

  • Nieuw leven in de Hobokense Polder
  • Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder
    met aansluitend een openluchtontbijt
  • Bustocht naar de plassengebieden van Zuid-Holland
  • Heraanleg Berkenrodelei: verplaatsing afspraakplaats
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Nieuw leven in de Hobokense Polder

KalfVrijdag 30 april is een heuglijke dag voor ons natuurgebied: er is een kalfje geboren!

Voor het beheer van de Hobokense Polder worden Konikpaarden en Gallowayrunderen ingezet. Vorig jaar werd een stier aan de kudde toegevoegd. Het resultaat was in dit voorjaar te merken: twee koeien drachtig. De eerste heeft vrijdag een kalfje ter wereld gebracht. De tweede bevalling verwachten we in juni.

Galloways zijn zelfredzaam. Kalveren gebeurt in de vrije natuur. Er is geen menselijke hulp nodig. Vanzelfsprekend houden onze beheerders alles van zeer nabij in het oog.

Intussen is er ook hard gewerkt door onze Goudklompjes en de beheerploeg van Natuurpunt om het begrazingsraster uit te breiden. Dit heeft vooral de bestrijding van de Japanse duizendknoop tot doel.

Meer info over onze Galloways.

Zaterdag 8 mei: Vroegochtendwandeling in de Hobokense Polder
met aansluitend een openluchtontbijt.

Gidsen: Danny Jonckheere, 03/ 828 64 03 en Wim Mertens, 03/216 93 62
Ontbijtinfo: Jeannine Nielandt, 03/887 85 65 en Sylvia Van den Broeck, 0474 /25 22 27

Deze vroegochtendwandeling is een klassieker en blijft telkens een zeer leuke trip in onze Polder. Zien hoe nevel en mist optrekken, horen hoe de vogels ontwaken en hun eerste liedjes fluiten. En misschien kunnen we al de eerste zomervogels waarnemen, die een plekje aan het zoeken zijn om te gaan broeden. Dit moet je echt eens gedaan hebben.
Maar al voor de vierde keer koppelen we aan deze wandeling iets extra’s. Van wandelen krijg je immers honger. Vandaar dat we je een volwaardig ontbijt aanbieden in de natuur!

Praktisch: afspraak om 6 u aan het station van Hoboken Polder.
Einde ontbijt voorzien omstreeks 10 u.

Inschrijven noodzakelijk! Voor het ontbijt betaal je 4 euro per persoon en 2 euro voor kinderen tussen 4 en 14 jaar.
Stort je deelnamebedrag zo snel mogelijk op rek. 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling “ontbijt Hobokense Polder” en het aantal personen.
Meebrengen: laarzen, verrekijker, vogelgids

Zondag 9 mei: Bustocht naar de plassengebieden van Zuid-Holland

Gids: Luc Van Schoor (gsm:0494/33.63.09)
Leiding: Wim Roelant (gsm 0477/34.07.21)

Vlug inschrijven is de boodschap als je er zeker bij wil zijn. Informeer eerst even bij Guido Callaerts (03.828.11.03) of er nog plaats is. Stort dan 17,50 € op rekeningnummer 979-9767547-40 van Natuurpunt Zuidrand Antwerpen met vermelding van je naam en telefoonnummer (families met kinderen betalen nooit meer dan € 50).

Voor verdere info zie in onze agenda

Zuid hollanbd

Heraanleg Berkenrodelei: verplaatsing afspraakplaats

Omleiding BerkenrodeleiOp 3 mei starten de werkzaamheden van de heraanleg van de Berkenrodelei. Ze zullen een klein jaar duren.

Daardoor zal je hinder ondervinden om de Hobokense Polder te bereiken vanaf de Kioskplaats. Het verkeer dat van de Berkenrodelei naar Polderstad wil rijden, rijdt via de Louisalei naar de Hertoglei en komt zo uit op de Harold Rosherstraat en verder op de Schroeilaan. Meer info op de website van het district.

Indien het station niet te bereiken is, wordt onze afspraakplaats voor geleide wandelingen voorlopig de Schroeilaan ter hoogte van het station.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Zo 16 mei: Volop lentebloeiers in de Polder
  • Di 18 mei: Start Cursus Inheemse Orchidee├źn Inschrijven!

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.