Natuurpunt Hobokense Polder vzw    19 januari 2010

In deze flits:

 • Boottocht op de Schelde
 • Canada…een fotoreisverslag
 • Reizende expositie over de Schelde
 • Sneeuw in de Hobokense Polder
 • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Zaterdag 30 januari: Boottocht op de Schelde

Jan PlezierVorig jaar bracht de Jan Plezier 4 ons via de Rupel helemaal naar het Zennegat. Nu varen we met de grotere boot, de Jan Plezier 2 heen en weer op de Schelde tot Baasrode. Vorig jaar moesten we mensen teleurstellen. Dit jaar kunnen dubbel zoveel deelnemers mee. Er is nog plaats. Inschrijven maar !

Je kan uitwaaien aan dek, maar binnen is het lekker warm. Alle info in onze vorige flits die je hier kan oproepen.

Vrijdag 22 januari: Canada…een fotoreisverslag

Luk en Ria nodigen jullie uit op een diavoorstelling in Aartselaar.Luk Smets

Imponerende natuurbeelden ...

Johan en Anny Herreman bezochten in 2008 West-Canada. Luk en Ria Smets-Thys in de zomer van 2009. In een avondvullende becommentarieerde diareeks nemen zij u mee naar dit prachtige deel van het immens grote Canada.
Maak kennis met één van de beroemdste natuurwegen ter wereld, waarbij u ogen tekort komt om al dit moois in u te laten opnemen nl. de Icefields Parkway in de Rocky Mountains met gletsjers en helblauwe meren. Maar kom ook genieten van de beelden van de regenwouden aan de kusten van de Grote of Stille Oceaan, van fauna en flora, maar ook van steden als het typisch Engelse Victoria, het hypermoderne Vancouver en het olierijke Calgary.

Afspraak: om 20 u in de benedenzaal van het Parochiaal Centrum, B. Van Ertbornstraat 7 te Aartselaar.
Einde voorzien omstreeks 22.30 u.
Inkomprijs: 2 euro. Deze avond wordt georganiseerd door Natuurpunt Aartselaar in samenwerking met Gezinsbond Aartselaar.
Info bij Ria Thys, 03/289 73 66

Reizende expositie over de Schelde

Luk SmetsHet Schelde InformatieCentrum reisde eerder de WesterSchelde af met een infostand. Nu toeren ze langs gemeentehuizen en bibliotheken aan de Zeeschelde.

Vanaf woensdag 6 januari tot vrijdag 5 februari staat de mini-tentoonstelling over de Schelde in de bibliotheek van Hoboken, Kapelstraat 64.

Ben je nieuwsgierig naar wat er leeft rond de Schelde? Spring dan even binnen in de bibliotheek, waar je een verscheidenheid aan informatie over alles op en rond de Schelde kan terugvinden. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de normale openingsuren.

Bezoekers kunnen er brochures en folders raadplegen over uiteenlopende onderwerpen aangaande scheepvaart, veiligheid, natuurprojecten en recreatie. Daarnaast kan men zich laten inspireren door enkele gedichten over de Schelde en kunnen de allerjongsten zelf creatief aan de slag bij het inkleuren van Scheldetekeningen.

Natuurpunt Hobokense Polder heeft op deze tentoonstelling een infostand staan om ons natuurgebied en onze afdeling te promoten.

Sneeuwpret en -zorgen in de Hobokense Polder

Wintersneeuw betekent pret in de Hobokense Polder, maar ook zorgen. Onze koeien moeten immers steeds water hebben. Klik hier voor wat foto's over onze winterbelevenissen.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

 • Zaterdag 6 februari: Gezellig samenzijn: Het jaar in woord en beeld en vertoning "Home"
 • Zaterdag 13 februari: Natuurbeheer in de Hobokense Polder
 • 13-14 februari: Watervogeltellingen
 • Zondag 14 februari: Daguitstap naar het krekengebied van Meetjesland.
  Inschrijven !

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

Natuurbeheer:

Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9:30 en 14 uur.

Contacteer André Van Langenhove, 03/288.00.81 of Gilbert Van de Velde, 03/825.12.75

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.