Natuurpunt Hobokense Polder vzw    5 januari 2010

In deze flits:

  • Boottocht op de Schelde
  • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Zaterdag 30 januari: Boottocht op de Schelde

Jan PlezierEen winterse boottocht op de Schelde. Vorig jaar bracht de Jan Plezier 4 ons via de Rupel helemaal naar het Zennegat. Onderweg konden we genieten van de natuurpracht van de rivier die tijdens de winter bezwommen wordt door duizenden watervogels. Nu varen we met de grotere boot, de Jan Plezier 2 heen en weer op de Schelde. Eerst met laag water richting Baasrode en dan terug met opgaand getij richting Schelle.

Het stukje Schelde dat we bevaren wordt door velen beschouwd als het mooiste stuk rivier van West-Europa. De brede slikplaten en de metershoge schorren glijden aan ons voor voorbij. Onderweg varen we voorbij pittoreske dorpen, zoals het mooie Rupelmonde. De nieuwe Scheldebrug onderdoor langs de nieuwe skyline van Temse om dan via Mariekerke en Sint-Amands Baasrode te bereiken.

Op de Jan Plezier 2 kunnen 150 passagiers mee. Wacht echter niet langer om in te schrijven. Deze boottocht is immers een samenwerking tussen de Natuurpuntafdelingen Aartselaar, Hobokense Polder, Klein-Brabant en Rupelstreek.

Onze gids aan boord is Erika Van den Bergh. Zij is medewerkster van het INBO en heeft de rivier reeds lang in haar hart gesloten.

Afspraak: 10u15 (stipt) veersteiger Schelle, einde Tolhuisstraat Schelle. Terug in Schelle: omstreeks 15u30

Meebrengen: winddichte en warme kledij, verrekijker, telescoop, fototoestel, picknick, drank is te koop op de boot, alsook soep.

Inschrijven kan tot 23 januari door een storting van 12 euro (volw.) of 8 euro (-16 jarigen) op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder, met vermelding: Boottocht Schelde, het aantal personen en je telefoonnummer of emailadres.

Info: Luk Smets 03/289.73.66

Zaterdag 9 januari: Natuurbeheer in de Hobokense Polder

Info: Danny Jonckheere, 03/828 64 03

We kunnen ieders hulp gebruiken om het natuurbeheer uit te voeren: jong en oud, man en vrouw, ...
Een greep uit de uit te voeren wer­ken voor dit najaar:
- maaien en afvoeren van maaisel
- onderhoud wandelpaden
- verwijderen van exoten
- verwijderen van sluikstort
Vele handen maken het werk lichter en geven ook een fijne sfeer. Dus welkom.

Afspraakplaats: Schroeilaan (straat naast de spoorweg) aan de container naast firma Procap
Er wordt gewerkt van 9u tot 13u
Meebrengen: werkhandschoenen en stevige schoenen of laarzen.
Danny zorgt steeds voor een lekkere koffiekoek en een tas koffie.

Reizende expositie over de Schelde

De reizende expositie van het Schelde InformatieCentrum toert langs de gemeentes aan de Zeeschelde. Deze loopt in de bibliotheek in Hoboken (Kapelstraat 64) van 6 januari tot 6 februari 2010.
Natuurpunt Hobokense Polder heeft op deze tentoonstelling een infostand staan om ons natuurgebied en onze afdeling te promoten. Neem eens een kijkje tijdens de normale openingsuren.

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Weekend 16/17 januari: Watervogeltellingen in de Hobokense Polder en langs de Schelde
  • Zaterdag 6 februari: Gezellig samenzijn: Het jaar in woord en beeld en vertoning "Home"
  • Zondag 14 februari: Daguitstap naar het krekengebied van Meetjesland. Inschrijven !

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.