Natuurpunt Hobokense Polder vzw    16 mei 2009

In deze flits:

  • Vogelzangwandeling met openluchtontbijt
  • Cursus Dagvlinders
  • Komende activiteiten

www.hobokensepolder.be

Is deze mail niet goed weergegeven
of ontbreken de afbeeldingen,
klik dan hier.

Zaterdag 23 mei: Vogelzangwandeling met openluchtontbijt

Gidsen: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 en Wim Mertens, 03/216 93 62

Deze vroegochtendwandeling is een klassieker en blijft telkens een zeer leuke trip in onze Polder. Zien hoe nevel en mist optrekken, horen hoe de vogels ontwaken en hun eerste liedjes fluiten. En misschien kunnen we al de eerste zomervogels waarnemen, die een plekje aan het zoeken zijn om te gaan broeden. Dit moet je echt eens gedaan hebben. Maar al voor de derde keer koppelen we aan deze wandeling iets extra’s. Van wandelen krijg je immers honger. Vandaar dat we je een volwaardig ontbijt aanbieden in de natuur!

Praktisch: afspraak om 6 u aan het station van Hoboken Polder. Einde ontbijt voorzien omstreeks 10 u.
Meebrengen: laarzen, verrekijker, vogelgids

Inschrijven voor het ontbijt is noodzakelijk door een telefoontje naar Danny! Je betaalt 4 euro per persoon en 2 euro voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. Stort je deelnamebedrag op rek. 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling "ontbijt Hobokense Polder" en het aantal personen.

Donderdag 28 mei: start Cursus Dagvlinders

Op verzoek van velen plannen we na drie jaren opnieuw een driedelige basiscursus Dagvlinders.

Nog even en het is zomer. Een prachtige tijd om de dagvlinders in het zonnetje te zetten. Voor veel mensen zijn dagvlinders de “echte vlinders”: kleurrijke dieren die herinneren aan bloemen en warme zomerdagen. Dagvlinders vliegen allemaal overdag. Ze zijn te onderscheiden van de overdag actieve nachtvlinders door naar hun voelsprieten te kijken: die zijn bij dagvlinders altijd knotsvormig.

Tijdens de 2 theorielessen leren we de verschillende Vlaamse dagvlindersoorten kennen, alsook de lichaamsbouw, levenscyclus, ecologie en vlindervriendelijke beheersmaatregelen. De theorielessen gaan door op donderdag 28 mei en 4 juni van 19.30 u tot 22.30 u in Zaal Moretus, Berkenrodelei 34 2660 Hoboken

Voor de praktijk trekken we het mooie natuurgebied de Hobokense Polder in: zondag 7 juni (verkiezingszondag!) komen we samen om 14 u aan het Station Hoboken-Polder, Berkenrodelei. De vlinderwandeling eindigt ook aan het station om 17 u.

Deze cursus richt zich tot een ruim publiek zonder enige voorkennis.
Inschrijven voor deze kennismaking met de dagvlinders kan door storting van 12 euro voor Natuurpuntleden en 15 euro voor niet-leden.
In de prijs is een cursusboek inbegrepen. Stort je deelnamegeld op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met mededeling "Dagvlinders"
De cursus wordt gegeven door Joeri Cortens, natuureducatief medewerker bij Natuurpunt Educatie.
Info over deze cursus kan je bekomen bij Ria Thys, 03/289 73 66

Komende activiteiten

We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • Zo 17 mei: Volop lente in de Hobokense Polder
  • Vr 29 mei: Van vogelnest tot gierzwaluw
  • Vr 5 juni: Natuur in de schemering

Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.