Behaag .. Natuurlijk 2016


Lijsterbes bloem en vrucht

Behaag…natuurlijk is ondertussen 23 jaar oud en nog steeds springlevend. Onze campagne, waarbij we het aanplanten van streekeigen bomen en struiken promoten, heeft zonder twijfel enorm veel leven in duizenden tuinen gebracht. In grote en kleine tuinen, tuinen waar winterkoningen, merels en heggenmussen zich thuis voelen.

Natuurpunt blijft zorgen voor de coördinatie van Behaag natuurlijk, maakt contacten en afspraken met de boomkweker en zorgt voor het plaatsen van de bestellingen. De deelnemende gemeenten zorgen voor de promotie, registratie van de bestellingen en het ter beschikking stellen van een lokaal voor het samenstellen van de plantpakketten.
Die pakketten worden samengesteld door vrijwilligers van Natuurpunt, leden van milieuraden, en soms door groenarbeiders van de gemeente.

Aanvankelijk was het aanbod van Behaag natuurlijk beperkt tot pakketten bestaande uit gemengde hagen en houtkanten. Daar kwam langzaam verandering in, het aanbod werd uitgebreid met pakketten bestaande uit één plantensoort, knotwilgpoten, klimplanten en telkens ook de boom of bomen van het jaar.
Dit jaar wordt de lijsterbes gepromoot als één van de bomen van het jaar. Mits er wat ruimte is, verdient deze boom een ereplaats in elke tuin. Tijdens het voorjaar zijn de roomwitte bloemen in trek bij vele insecten, terwijl de boom tijdens de nazomer talrijke trossen met oranje bessen draagt.

Behaag..natuurlijk wordt momenteel gepromoot in de info-krantjes van de 27 deelnemende gemeenten.

Tot vrijdag 21 oktober kan men een bestelling plaatsen. De bedeling van het plantgoed heeft plaats op zaterdag 26 november.

Info over het aanbod en bedeling en een bestelformulier kan je vinden op de website van het Ecohuis.

Alle verdere info over onze behaagactie, zoals plantbeschrijvingen, of info over de andere 30 deelnemende gemeenten vind je op onze speciale behaagsite.

Info webmaster@hobokensepolder.be   Laatst gewijzigd op 6-09-2017