banner

Voor de kids!
Met Whoppie op stap in de Hobokense Polder

Wens je in gezinsverband een wandeling te maken in de Hobokense Polder. Dat kan op elk moment van het jaar. De Hobokense Polder toont in elk seizoen zijn natuurlijke schatten. Je kan met je kind(eren) tussen 4 en 10 jaar gratis een Natuurpunt-doe-rugzakje ontlenen. En dan ga je met Whoppie de natuur van de Hobokense Polder verder ontdekken. De wandeling is ca 3,5 km. Voorzie minstens 2 uur voor deze tocht.

Ken jij Whoppie? Neen, natuurlijk niet. Whoppie is een schattig molletje dat kinderen tussen 4 en 10 jaar én hun ouders wil laten kennismaken met de Hobokense Polder.

  • Ben jij even nieuwsgierig als Whoppie?
  • Hou jij ook niet van veel stilzitten?
  • Wil je zelf ontdekken hoe dieren leven?
  • Wil je met de loep in de hand op onderzoek in de Hobokense Polder?
  • Heb je al eens een echte verrekijker vastgehad om naar vogels en andere dieren te kijken?
  • En hoe werkt een kompas?

De doe-wandeling vertrekt in Taverne De Schorren, Graspolderlaan 32 Hoboken, van dinsdag tot en met zondag vanaf 11 u. Je kan daar een Natuurpuntrugzakje afhalen met het nodige materiaal (verrekijker, kompas, loep, opdrachten, ...). Uitlenen is gratis, je betaalt wel een waarborg van 20 euro.

Reserveren bij Taverne De Schorren: 03 828 49 96

Info over de doe-rugzak: Ria Thys, 03/289 73 66

Met dank aan de Firma United Caps (voorheen Procap), die ons twee verrekijkers schonk voor de Natuurpuntrugzakken en aan Taverne De Schorren om zorg te willen dragen voor het uitlenen van de rugzakjes.